Ο Ν. Αναστασιάδης παρουσίασε τις θέσεις του για την προεδρία στη Λάρνακα

21:49 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι ώρες είναι εθνικά κρίσιμες καθώς βιώνουμε μια βαθιά κρίση, η οποία μας φέρνει ενώπιον διλημμάτων που αφορούν όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον των νέων, δήλωσε απόψε στη Λάρνακα ο υποψήφιος για την Προεδρία Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρουσίασε τις θέσεις του στο Intercollege. Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι η κρίση δοκιμάζει τις αντοχές του πολιτικού μας συστήματος και επιτάσσει ενότητα, συστράτευση και αποφασιστικότητα για να

αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις συσσωρευμένες προκλήσεις.

“Αυτή δεν είναι η ώρα της κριτικής για τα λάθη που μας οδήγησαν στα σημερινά αδιέξοδα. Αυτή είναι η ώρα για κοινή δράση για ένα καλύτερο μέλλον και έχουμε υποχρέωση να προτείνουμε διέξοδο. Οι επερχόμενες προεδρικές εκλογές μπορούν να αποτελέσουν την πολιτική διεργασία η οποία θα καταστεί η αφετηρία για να αναστρέψουμε την κατάσταση”, είπε ο κ. Αναστασιάδης.Συνέχισε λέγοντας ότι “με το ΔΗΚΟ καταλήξαμε σε ένα πρόγραμμα που δεν είναι αποτέλεσμα συναλλαγών και το οποίο θα εφαρμόσει η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ώστε να δοθούν λύσεις στα σημερινά προβλήματα».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέλυσε τις θέσεις του για την οικονομία και την ανάπτυξη , τονίζοντας την ανάγκη διαρθρωτικών μέτρων που θα οδηγήσουν στο “οριστικό νοικοκύρεμα” των δημοσίων οικονομικών, θα δώσουν την απαραίτητη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία και θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για δημοσιονομική εξυγίανση αναφέρθηκε σενομοθετική θέσπιση της δημοσιονομικής πειθαρχίας με ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, τον καταρτισμό μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού πλαισίου και τη σύσταση συμβουλίου δημοσιονομικής πολιτικής από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς-τεχνοκράτες-οικονομολόγους.

Αναφερόμενος στην ανάπτυξη ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι σε ώρες κρίσης, η χειρότερη συνταγή είναι η φορολογία και μίλησε για πολεοδομικά κίνητρα, τα οποία θα αυξήσουν τη βιωσιμότητα μεγάλων έργων και θα προωθήσουν σε ευρεία κλίμακα μεγάλες, στοχευμένες αναπτύξεις. Ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απλοποίηση διαδικασιών στο δημόσιο, σε συγκεκριμένα μέτρα για προσέλκυση ξένων επενδύσεων καθώς και στη χάραξη εθνικής πολιτικής για τη ναυτιλία, τον τουρισμό και τις υπηρεσίες.

Για το θέμα της ενέργειας ο υποψήφιος Πρόεδρος είπε ότι η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ ανοίγει νέες προοπτικές για την Κύπρο, σημειώνοντας ότι “η εκμετάλλευση αυτής της προοπτικής εξαρτάται από την άσκηση μιας συνετής και ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής”. Η πρόταση για πώληση ομολόγων της εταιρείας εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου δεν μπορεί να αποτελέσει την απάντηση», λέγοντας ότι “οποιαδήποτε βεβιασμένη κίνηση αυτή την ώρα θα είχε καταστροφικά αποτελέσματα”.

Ο κ. Αναστασιάδης παρουσίασε και τις προτάσεις του και για το νέο μοντέλο κράτους και τη ριζική μεταρρύθμιση, λέγοντας ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες των τελευταίων πενήντα χρόνων.

Για το Κυπριακό, ο Νίκος Αναστασιάδης είπε ότι δεν μπορεί να λυθεί χωρίς την ενότητα του λαού, τη συνένω

Keywords
Τυχαία Θέματα