Την αξία της κοινωνικής δράσης, υπογράμμισε η Ελση Χριστόφια

20:27 13/11/2012 - Πηγή: OnlyCY


Την άποψη ότι ο σύγχρονος άνθρωπος αντιστέκεται στο ρεύμα της απαξίωσης των ιδεών με την κοινωνική του δράση, εξέφρασε απόψε η σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής Ραδιομαραθωνίου Ελση Χριστόφια.

Σε χαιρετισμό της στη μουσικοχορευτική παράσταση «Η Ελλάδα συναντά την Κύπρο», που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του 23ου Ραδιομαραθωνίου, η κ. Χριστόφια είπε ότι «απόψε Κύπρος

και Ελλάδα συνδέονται μέσα από πέντε μορφές τέχνης. Η ποίηση, η μουσική, το τραγούδι, ο χορός και το θέατρο συνθέτουν την αποψινή παράσταση που αποτελεί αφιέρωμα στο διαχρονικό πνεύμα του Ολυμπισμού και τα ιδεώδη που αυτό αντιπροσωπεύει. Εκφράζει τις πανανθρώπινες αξίες, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, του αλτρουισμού, της ευγενούς άμιλλας και της αγάπης».

Αναφέροντας ότι σήμερα την κοινωνία μας επισκιάζουν τα καθημερινά προβλήματα που πηγάζουν από την παγκόσμια οικονομική κρίση, είπε ότι σε κάποιο βαθμό η έννοια του ανθρωπισμού και της συνεισφοράς δεν αποτελεί για πολλούς προτεραιότητα. «Με την κοινωνική του δράση, ο σύγχρονος άνθρωπος αντιστέκεται στο ρεύμα της απαξίωσης των ιδεών, αναγνωρίζοντας ότι η ευτυχία όλων μας ξεχωριστά, πηγάζει από την ευημερία των συνανθρώπων μας», σημείωσε.

Η κ. Χριστόφια υπογράμμισε πως η αποψινή παράσταση είναι μια πολιτιστική πανδαισία που τιμά την κοινωνική αλληλεγγύη μεταδίδοντας στο ευρύτερο κοινό το μήνυμα και τις αξίες της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Αναφερόμενη στο Ραδιομαραθώνιο, η κ. Χριστόφια είπε πως έχει εξελιχθεί σε ένα μαζικό κοινωνικό θεσμό που αγκαλιάζεται με αγάπη από την κοινωνία. «Έχοντας ανατρέψει τις αντιλήψεις που επικρατούσαν σε σχέση με τα άτομα με ειδικές ανάγκες, έχει επιτύχει να συγκεντρώσει την αγάπη του κόσμου μετατρέποντας τον θεσμό του Ραδιομαραθωνίου στη μεγαλύτερη γιορτή αγάπης που διοργανώνεται σε ετήσια βάση στον τόπο μας», είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα