Ο Ντενκτάς θα κηδευτεί την Τρίτη – Συλλυπητήρια ΓΓ ΟΗΕ

12:06 14/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Ντενκτάς θα κηδευτεί την Τρίτη

Η κηδεία του πρώην ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς, ο οποίος απεβίωσε χθες την νύκτα σε ηλικία 88 χρόνων, αναμένεται να γίνει την Τρίτη, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, με τις «επίσημες» τιμές του ψευδοκράτους.

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου σε δηλώσεις του, είπε πως ο ίδιος ο Ντενκτάς αποτελούσε ιστορία για τους αγώνες των Τουρκοκυπρίων.

Ο τουρκοκυπριακός «λαός», είπε, δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ”πατέρα Ντενκτάς”

και αναφέρθηκε στη «σημασία του Ρ. Ντενκτάς για τον αγώνα του τ/κ ‘λαού’».

Ο γιος του Ντενκτάς, Σερντάρ είπε ότι η λύπη τους είναι μεγάλη αλλά παρηγοριά τους είναι ότι θα συναντηθεί με τα παιδιά του που πέθαναν και τους «μάρτυρες» που αγωνίστηκαν.

Υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει τα λόγια του πατέρα, ο οποίος, όπως είπε, δημιούργησε το «κράτος» και εργάστηκε για να το κάνει δυνατό και να έχει ισχυρούς δεσμούς με τους «αδελφούς του στην Ανατολία».

Ο Ραούφ Ντενκτάς νοσηλευόταν στο λεγόμενο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Εγγύς Ανατολής από τις 8 Ιανουαρίου.

Ο θάνατος του ανακοινώθηκε από τους γιατρούς και το γιο του Σερντάρ.

Εκ μέρους του νοσοκομείου η γιατρός Σεβίμ Ερκμέν αναφέρθηκε στο ιστορικό των προβλημάτων υγείας του Ραούφ Ντενκτάς από το Μάιο του 2011, όταν άρχισε να δέχεται θεραπεία.

Συλλυπητήρια από τον ΓΓ ΟΗΕ 

Τη θλίψη του για το θάνατο του Ραούφ Ντενκτάς εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-μουν, απευθύνοντας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και σ’ όλους τους Τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου του Γενικού Γραμματέα, ”ο Ντενκτάς ήταν μακροχρόνιος και ιστορικός ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, με τον οποίο τα Ηνωμένα Εθνη είχαν μακρά σχέση στο πλαίσιο των συνομιλιών που διευκόλυνε ο ΟΗΕ για την επανένωση της Κύπρου και σχετίζονταν με τις ειρηνευτικές ευθύνες του στο νησί».

Ο Γενικός Γραμματέας, προστίθεται, «εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια Ντενκτάς καθώς και σ’ όλους τους Τουρκοκύπριους”.

Keywords
Τυχαία Θέματα