Ο Πρόεδρος Χριστόφιας εξαίρει τις σχέσεις Κύρπου – Ρωσίας

21:05 8/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αντιπρόεδρο του Κρατικού Οργανισμού Διεθνούς Συνεργασίας παρά τω Υπουργείω Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρο του Ρωσοκυπριακού Συνδέσμου Φιλίας κ. Georgy L. Muradov, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρόεδρο του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Χάρη Θράσου.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο κ. Muradov είπε: «Ήταν μεγάλη τιμή για τη ρωσική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται αυτές τις μέρες την Κύπρο,

η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Με τον Πρόεδρο του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας ευχαριστήσαμε τον Πρόεδρο Χριστόφια για τη συμμετοχή και την υποστήριξη του στις προσπάθειες που κάνουν οι λαοί μας για συνεργασία, για φιλία, για ανάπτυξη των πολύπλευρων σχέσεων μεταξύ μας. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ήταν ένας από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν πριν από πολλά χρόνια αυτή τη συνεργασία μεταξύ των δύο Συνδέσμων Φιλίας, σήμερα βρισκόμαστε σε ένα νέο στάδιο, γιορτάζουμε τα 50 χρόνια του Κυπρορωσικού Συνδέσμου Φιλίας, και ήρθαμε εκ μέρους όλων των Ρώσων για να συγχαρούμε τους φίλους και συνεργάτες μας».

Ο κ. Muradov επισήμανε επίσης τα ακόλουθα: «Εκφράσαμε την αλληλεγγύη μας όσον αφορά τη διευθέτηση του Κυπριακού. Η Ρωσία μόνιμα και πάντοτε έχει τη θέση υπέρ της διατήρησης της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και της εφαρμογής των ψηφισμάτων του ΟΗΕ».

Ερωτηθείς με ποιους τρόπους μπορούν να ενισχυθούν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, ο κ. Muradov αναφέρθηκε στην ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας και πρόσθεσε: «Πάρα πολλές μεγάλες ρωσικές εταιρείες έχουν τα γραφεία τους στην Κύπρο, εργάζονται μέσω της Κύπρου και η Κύπρος έχει μια από τις πρώτες θέσεις σε ό,τι αφορά στις ξένες επενδύσεις στη ρωσική οικονομία. Αλλά βέβαια έχει και η Κυπριακή Δημοκρατία τα οφέλη της από αυτή τη συνεργασία».

Ο κ. Muradov, τέλος, εξέφρασε ικανοποίηση για την προοπτική, όπως είπε, που υπάρχει σε ό,τι αφορά στους φυσικούς πόρους της Κυπριακής Δημοκρατίας προς όφελος του κυπριακού λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα