Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας αναγνώρισε τη νίκη των δημάρχων στις εκλογές για ανάδειξη Δημοτικών Αρχών

18:01 10/12/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας της Βολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Κύπρο, Jeanpier Anaya Salas, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, αναγνώρισε τη δημοκρατική νίκη όλων των Δημάρχων και τους κάλεσε σε διάλογο για την ανάπτυξη διαφόρων προγραμμάτων που θα είναι προς το όφελος της χώρας.

Ο κ. Anaya μιλούσε σε διάσκεψη Tύπου που παρέθεσε σήμερα στα γραφεία της Πρεσβείας στη Λευκωσία, με την ευκαιρία των εκλογών για ανάδειξη Δημοτικών Αρχών

στη Βενεζουέλα την περασμένη Κυριακή.

O Επιτετραμμένος, αναλύοντας τα αποτελέσματα των εκλογών τόνισε ότι την νίκη εξασφάλισε το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα. Αναφερόμενος στην ψηφοφορία η οποία διεξήχθη ηλεκτρονικά, ο κ. Αnaya σημείωσε ότι αυτό το γεγονός επέτρεψε την αυτόματη καταμέτρηση των ψήφων και την ανακοίνωση του αποτελέσματος από το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο λίγες ώρες μετά το κλείσιμο των καλπών.

Όπως ανέφερε ο κ. Anaya, το Σοσιαλιστικό Κόμμα συγκέντρωσε το 49,2% των ψήφων, ενώ η αντιπολίτευση το 42,7%, γεγονός που δείχνει ότι ο λαός έδωσε μεγαλύτερη στήριξη στην κυβέρνηση Μαδούρο σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές του Απριλίου και τις δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Ο Επιτετραμμένος δήλωσε ότι παρόλο που η αντιπολίτευση κέρδισε τη Δημαρχία πέντε μεγάλων και σημαντικών πόλεων της χώρας, όπως του Maracaibo και της Valencia, τα κόμματα που υποστηρίζουν την κυβέρνηση κέρδισαν το 80% των Δημαρχείων.

Αναφορικά με το φόβο ενεργειών για την αποσταθεροποίηση της χώρας από μέρους της αντιπολίτευσης, μετά και τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο Καράκας μερικές μέρες πριν τις εκλογές, ο κ. Anaya δήλωσε ότι πράγματα έχουν ευτυχώς ησυχάσει και η χώρα επανέρχεται σε κατάσταση ηρεμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα