Ο ΠΣΑΣ και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού τίμησαν τους πεσόντες

13:36 20/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατονομίας, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αλαμινού και το αθλητικό σωματείο «Αετός» τίμησαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Μάμα στην Αλαμινό την μνήμη των πέντε αγωνιστών της ελευθερίας της Αλαμινού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου, οι ηρωικά πεσόντες που είχαν κληθεί στις 20 Ιουλίου του 1974 να υπερασπιστούν το χωριό και να το απελευθερώσουν έχουν δώσει ό,τι πιο αγαθό είχαν, την ζωή τους.

“Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Αποφοίτων Στρατονομίας τιμά τον κάθε πατριώτη αυτού του

νησιού που με αυταπάρνηση οδηγείται στο καθήκον της υπεράσπισης των πάτριων εδαφών και θυσιάζεται στον βωμό της ελευθερίας. Έτσι και σήμερα εμείς οι ελεύθεροι πολιορκημένοι στο νησί μας, τιμούμε τους ήρωες μας τον Λοχία ΣΝ Γεώργιο Σταύρου από την Λάρνακα, τον στρατιώτη Βασιλείου Τάκη από την Λάρνακα, τον στρατιώτη Ιωάννου Φρίξο από την Ξυλοφάγου, τον στρατιώτη Μανδρίτη Κλείτο από την Λάρνακα και τον στρατιώτη Χριστόδουλο Χριστοδούλου από τη Λάρνακα” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η θυσία αυτών των ανθρώπων, σημειώνεται, είναι πολύ μεγάλη και όπως ακριβώς εκεί στα φυλακισμένα μνήματα στην Λευκωσία αναγράφεται στο σύνθημα για τους απαγχονισμένους αγωνιστές υπέρ ελευθερίας της Κύπρου μας, «του ανδρειωμένου ο θάνατος, θάνατος δεν λογιέται» έτσι και εδώ στη Αλαμινό ο θάνατος αυτών των παλικαριών δεν λογιέται γιατί είναι κάτι περισσότερο από πέρασμα στην αιωνιότητα, από εναπόθεση των ψυχών τους στο πάνθεον των αθανάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα