Ο ρόλος της Κύπρου και η σημασία των αερομεταφορών στην οικονομία αναδεικνύεται από τη συνάντηση FSF-SEC

18:03 14/12/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου στον τομέα των αερομεταφορών αλλά και η σημασία των αερομεταφορών στην οικονομική ανάπτυξη των κρατών, αναδεικνύεται μέσα από τη σημερινή κοινή συνάντηση του Συμβουλευτικού Σώματος και του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων/NA Ευρώπης- Μέσης Ανατολής-Κύπρου (FSF-SEC), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μάκης Κωνσταντινίδης

σημείωσε πως στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Ισραήλ Στρατηγός Ρομ, Εκπρόσωπος του Συνδέσμου Αεροναυτιλίας της Ρουμανίας και ο Ελβετός Αντρέ Άουερ.

«Από τα πορίσματα της σημερινής συνάντησης αναδεικνύεται αφενός ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου και αφετέρου η σημασία που έχει η αεροπορία για την οικονομική ανάπτυξη των κρατών» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινίδης, υποδεικνύοντας ακριβώς πως ο περιφερειακός ρόλος της Κύπρου είναι τεράστιας σημασίας και μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. «Η Κύπρος μπορεί να γίνει κέντρο για υπηρεσίες και σύνδεση μεταξύ των χωρών της Μέσης Ανατολής» επεσήμανε.

Ερωτηθείς κατά πόσο στη συνάντηση συζητήθηκαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος με την Τουρκία, ο κ. Κωνσταντινίδης είπε ότι μια από τις τρεις παρουσιάσεις που έγιναν στο πλαίσιο της συνάντησης, καταδεικνύει ακριβώς τους κινδύνους που εγκυμονούν από την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ του FIR Λευκωσίας και FIR Άγκυρας, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει η επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος πρόσθεσε ότι οι διεθνείς οργανισμοί έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατάσταση αυτή. «Ο Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας, η ΕΕ και πολλοί άλλοι διεθνείς οργανισμοί ζητούν να λυθεί αυτό το θέμα με τον πιο σωστό τρόπο» είπε.

Keywords
Τυχαία Θέματα