Ο τουρκικός Τύπος για την επίσκεψη Σουλτς στην Τουρκία

16:36 29/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Στην επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αναφέρεται ο σημερινός τουρκικός Τύπος, γράφοντας ότι είχε επαφές χθες στην Αγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, τον Υπουργό για θέματα ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγίς και τους ηγέτες της αντιπολίτευσης.

H «Χουριέτ» γράφει ότι ο κ. Σουλτς δήλωσε ότι η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας θα διαρκέσει πολύ χρόνο και δεν θα είναι εύκολη, ενώ, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό δεν είναι μυστικό»,

πρόσθεσε ότι χρειάζεται να υλοποιηθούν σημαντικές αλλαγές στην Τουρκία. Κατά τη συνάντησή του με τον ηγέτη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο Πρόεδρος του ΕΚ άσκησε κριτική στο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ για την αποτυχία υλοποίησης των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

Η «Τζουμχουριέτ» γράφει ότι ο Μάρτιν Σουλτς είπε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλάξει στάση. «Στην αρχή μας έπεισε ότι θα φέρει εις πέρας ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο έχει υλοποιήσει μόνο τακτικές μεταρρυθμίσεις». Η «Μιλλιέτ» προβάλλει τις δηλώσεις Σουλτς γράφοντας ότι το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ φαίνεται πως δεν ενδιαφέρεται πλέον για την είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ και πως ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι είναι οδυνηρό να ακούει ο ίδιος παράπονα και ανησυχίες για το επίπεδο της δημοκρατίας στην Τουρκία και πως στην περίπτωση άλλης υποψήφιας χώρας, η ύπαρξη φυλακισμένων Βουλευτών θα ήταν αρκετή για να διακοπούν εντελώς οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Ο κ. Σουλτς κάλεσε τον κ. Κιλιτσντάρογλου να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα