Ο ΥΠΕΞ παρέλαβε ανθρωπιστική βοήθεια από την κυπριακή κοινότητα Βελγίου

15:33 4/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Ανθρωπιστική βοήθεια από την κυπριακή κοινότητα Βελγίου, η οποία προσφέρθηκε στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, παρέλαβε σήμερα, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε σύντομη τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης ευχαρίστησε την κοινότητα Βελγίου για τη γενναιόδωρη αυτή τους πράξη, αναφέροντας ότι η εν λόγω χειρονομία αποδεικνύει ότι οι απανταχού Κύπριοι απόδημοι στέκονται

δίπλα στην πατρίδα τους, σε κάθε κρίσιμη χρονική συγκυρία.

Ανέφερε, επίσης, ότι η βοήθεια που προσφέρεται δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συμβολική, αλλά είναι ουσιαστικά μια αξιόλογη βοήθεια «που θα γίνει ως δωρεά στους Δήμους με στόχο την ενίσχυση των συνανθρώπων μας μέσα από τις κοινωνικές δραστηριότητες και τα κοινωνικά προγράμματα των Δήμων γύρω από τα κοινωνικά παντοπωλεία και όχι μόνο», όπως είπε.

«Ακόμα πιο αξιόλογη είναι η προσφορά της φιλοξενίας στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες, κάποιων παιδιών», πρόσθεσε.

Με την ευκαιρία αυτή, ο Υπουργός Εξωτερικών ενθάρρυνε και άλλα οργανωμένα σύνολα, εντός και εκτός Κύπρου, να ακολουθήσουν παρόμοιες πρωτοβουλίες, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο δεν έχουν εκλείψει, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε.

Η εκπρόσωπος της κυπριακής κοινότητας Βελγίου Στάλω Παπαλουκά, σε χαιρετισμό της, είπε ότι η ομογένεια Κυπρίων Αποδήμων Βελγίου «δηλώνει παρούσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομική κρίση που έχει περιέλθει η χώρα μας και που έχει φέρει σε πολύ δύσκολο οικονομικό αδιέξοδο πολλούς συμπατριώτες μας.

«Σε αυτή τη δύσκολη εποχή για την πατρίδα μας έχουμε όλοι κοινό καθήκον, οι απανταχού Κύπριοι να στηρίξουμε τους συμπατριώτες μας και να σταθούμε δίπλα τους. Η Ομογένεια Κυπρίων Βελγίου μετά από την προκήρυξη εράνου για βοήθεια στους συμπατριώτες μας, έχει μαζέψει ένα ποσό με το οποίο έχουμε αγοράσει είδη πρώτης ανάγκης για να προσφερθούν στα τέσσερα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων Λευκωσίας, Λάρνακας, Λεμεσού και Πάφου για την άμεση ανάγκη των συμπατριωτών μας που χρειάζονται βοήθεια», πρόσθεσε.

Η κ. Παπαλουκά ανακοίνωσε, παράλληλα, ότι η Ομογένεια Κυπρίων Βελγίου αποφάσισε να φιλοξενήσει στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα, 20 παιδιά, πέντε από κάθε Δήμο, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από τις οικογένειες αποδήμων που θα φιλοξενούν τα παιδιά.

Ο Αντιδήμαρχος Λεμεσού Σάββας Στούππας, σε χαιρετισμό του εκ μέρους όλων των Δήμων, ευχαρίστησε τους απόδημους για την βοήθεια που προσέφεραν στα κοινωνικά παντοπωλεία των Δήμων.

«Κάνουμε το παν για να εξυπηρετήσουμε τους συνανθρώπους μας και τους συνδημότες μας που βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Θερμά σας ευχαριστούμε και θα είμαστε πάντοτε εδώ να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, και εμείς στο μέτρο του δυνατού. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία που ξεκίνησε» , κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα