Ο Υπουργός Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης

19:47 24/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Λουκάς Λουκά αναχωρεί αύριο για το Λουξεμβούργο, όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί κατά το διήμερο 26 – 27 Απριλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, το Συμβούλιο θα απασχολήσουν τα μέτρα πρόληψης (αποριζοσπαστικοποίηση) για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών δραστηριοτήτων και η χρήση δεδομένων επιβατών αεροπορικών πτήσεων (δεδομένα PNR) με σκοπό την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη σχετικά με τρομοκρατικά και άλλα σοβαρά

εγκλήματα.

Επίσης, η δέσμευση και δήμευση των προϊόντων εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ενωση και θέματα αμοιβαίας αναγνώρισης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, σε σχέση με μέτρα προστασίας προσώπων σε αστικές υποθέσεις.

Εξάλλου, στο περιθώριο του Συμβουλίου και ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, τον ερχόμενο Ιούλιο ο Υπουργός θα έχει επαφές με την ομόλογό του Υπουργό της Φιλανδίας, καθώς και με την Υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας.

Επίσης, θα συναντηθεί με Ευρωπαίους δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο μίας πρώτης άτυπης συνάντησης αλληλογνωριμίας.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 28 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα