ΟΕΛΜΕΚ Vs ΟΛΤΕΚ για τις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές

14:42 24/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

”Απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική” θεωρεί η ΟΕΛΜΕΚ τη στάση της ΟΛΤΕΚ αναφορικά στις μετακινήσεις και τοποθετήσεις Διευθυντών στις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές.

Η ΟΕΛΜΕΚ δεν θα δεχτεί οι Εσπερινές Τεχνικές Σχολές να λειτουργούν κάτω από ξεχωριστό καθεστώς και ”να μετατραπούν σε σχολεία βολέματος οποιουδήποτε” και καλεί το Υπουργείο Παιδείας

για αναβάθμιση των Εσπερινών Τεχνικών Σχολών να υλοποιήσει την εισήγηση της ΟΛΤΕΚ για δημιουργία θέσης Διευθυντή στις Εσπερινές Σχολές Λευκωσίας, Λεμεσού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΟΕΛΜΕΚ αναφέρει πως είναι με έκπληξη που πληροφορήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης από την ΟΛΤΕΚ, με την οποία ”ουσιαστικά απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να παραβιάσει τους κανονισμούς μετακινήσεων και τοποθετήσεων και να δώσει την ευχέρεια στους Διευθυντές των Τεχνικών Σχολών να τοποθετούν καθηγητές γενικών μαθημάτων στις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές”.

Οπως προσθέτει ”πολύ ορθά οι αρμόδιοι Επαρχιακοί Επιθεωρητές περιέλαβαν στα σχολεία, που έχουν δικαίωμα να δηλώσουν οι εκπαιδευτικοί γενικών μαθημάτων, στο πλαίσιο των μετακινήσεων – τοποθετήσεων και τις Εσπερινές Τεχνικές Σχολές και με την εξέλιξη αυτή διορθώνεται μια αδικία και μια παρανομία που για χρόνια τώρα ταλαιπωρεί πολλούς συναδέλφους”.

”Δεν γνωρίζουμε”, γράφει η ανακοίνωση, ”ποιες σκοπιμότητες κρύβονται πίσω από τη θέση της ΟΛΤΕΚ, αλλά για μας είναι πρωτόγνωρο και απαράδεκτο μια συνδικαλιστική οργάνωση να τάσσεται υπέρ της παραβίασης κανονισμών, προειδοποιώντας μάλιστα με δυναμικά μέτρα”.

Συνεχίζει αναφέροντας πως ”όπως πολύ καλά γνωρίζει η ΟΛΤΕΚ είναι με αγώνες και θυσίες της ΟΕΛΜΕΚ που προωθήθηκαν οι κανονισμοί μετακινήσεων και τοποθετήσεων, με τους οποίους τέθηκε τέρμα στην κάθε είδους αυθαιρεσία σε βάρος των εκπαιδευτικών και στη ρουσφετολογία”.

Εκφράζει την ελπίδα ότι η ΟΛΤΕΚ θα κάνει δεύτερες σκέψεις και θα αναθεωρήσει την ”απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική” στάση της, γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται τον τελευταίο καιρό.

Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να επιμείνει στη θέση του όπως διατυπώθηκε στις σχετικές αιτήσεις για μετακίνηση, γιατί θεωρεί πως στην αντίθετη περίπτωση θα αντιδράσει δυναμικά, ώστε να υπερασπιστεί κεκτημένα του εκπαιδευτικού κόσμου τόσο στη Μέση Γενική όσο και στην Τεχνική Εκπαίδευση.

Keywords
Τυχαία Θέματα