Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα

21:27 26/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε συγκέντρωση στις 10πμ στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα, καλούν για την απεργία της Πρωτομαγιάς, η ΓΣΕΕ η ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας, ενώ απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν σε πολλές πόλεις της χώρας.

Όπως αναφέρουν

σε ανακοίνωση τους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ «η φετινή πρωτομαγιάτικη απεργία και συγκέντρωση αποκτά ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά μετά τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι «ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας».

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σημειώνουν ότι «οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων. της ανεργίας ,της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των Τραπεζιτών».

Στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας καλεί για την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς το ΠΑΜΕ, όπου οι εργάτες βρίσκονται στην 179η ημέρα της απεργίας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «αγώνας ηρωικός από τους περήφανους χαλυβουργούς που στέκονται με χαλύβδινη θέληση και αντοχή, εκφράζοντας το σύνολο της εργατικής τάξης της χώρας απέναντι στον πόλεμο των βιομηχάνων και του πολιτικού τους προσωπικού» και τονίζεται ότι «η αλληλεγγύη στους απεργούς χαλυβουργούς, που είναι από τα μεγαλύτερα όπλα σε αυτόν τον αγώνα, πρέπει να ενισχυθεί και να εκφραστεί έμπρακτα με οικονομική βοήθεια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κλειστά θα παραμείνουν και τα εμπορικά καταστήματα την Τρίτη, δεδομένου ότι η Πρωτομαγιά εξομοιώνεται με Κυριακή και κηρύσσεται υποχρεωτική αργία, με εξαίρεση τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν τις Κυριακές και τις ημέρες αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα