Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές ζητούν ευρεία φιλο-ευρωπαϊκή Κυβέρνηση στην Ελλάδα

13:42 18/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο κάλεσε την Ελλάδα να σχηματίσει μια κυβέρνηση ευρείας ευρωπαϊκής συμμαχία, που θα είναι ικανή να αντιμετωπίσει και να δώσει λύσεις για έξοδο της Ελλάδας από την υφιστάμενη κρίση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των χθεσινών ελληνικών εκλογών, ο Πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και

Δημοκρατών στο ΕΚ, Χάνες Σβόμποτα, δήλωσε ότι ο ελληνικός λαός έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιθυμεί το σχηματισμό μιας ισχυρής κυβέρνησης συνεργασίας που να μπορεί να χειριστεί την κρίση και να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον κ. Σβόμποτα, ο ηγέτης της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, νικητής των εκλογών, πρέπει να αρχίσει αμέσως διαπραγματεύσεις με όλα τα προοδευτικά κόμματα για να σχηματίσουν μια ισχυρή και λειτουργική κυβέρνηση.

«Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος στο παρελθόν πολύ συχνά ήταν κατά των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, πρέπει τώρα να δείξει την προθυμία και την ικανότητά για ριζικές μεταρρυθμίσεις.», αναφέρει ο κ. Σβόμποτα.

Όπως σημειώνει, όλα τα φιλο-ευρωπαϊκά πολιτικά κόμματα πρέπει να εκπροσωπούνται στη νέα κυβέρνηση και να εργαστούν μαζί για το μέλλον της Ελλάδας.

Ο κ. Σβόμποτα υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν έχει χρόνο για χάσιμο και η νέα κυβέρνηση πρέπει να δράσει αμέσως, σε στενή συνεργασία με την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους της για να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της διάσωσης και να εξεύρει κοινωνικά δίκαιες και βιώσιμες λύσεις για τον ελληνικό λαό.

Από αυτή την άποψη, συνεχίζει, η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική δύναμη της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα. Ο κ. Σβόμποτα θεωρεί ότι ακόμη και στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να επιδείξει υπευθυνότητα για τη χώρα και όχι μόνο για το κόμμα.

“Η νέα κυβέρνηση συνασπισμού θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όχι μόνο θα συνεχίσει αλλά και θα ενισχύσει τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων,» αναφέρει ο κ. Σβόμποτα.

Καταλήγοντας, σημειώνει ότι υπάρχει πραγματική ανάγκη για άμεση δράση σε διάφορους τομείς, όπως η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και η γραφειοκρατία.

Keywords
Τυχαία Θέματα