Οι “κουφές” υποψηφιότητες στις γαλλικές εκλογές

09:42 11/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μία πορνοστάρ, μία στριπτιζέζ , ένας κωμικός, ένας πρίγκιπας και ένας πρώην τηλεπαρουσιαστής του δελτίου καιρού βάζουν την δική τους πινελιά στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου (πρώτος γύρος 10 Ιουνίου και δεύτερος γύρος 17 Ιουνίου ) ξαφνιάζοντας τους Γάλλους ψηφοφόρους με την υποψηφιότητά τους .

Σύμφωνα

με την γαλλική εφημερίδα , συνολικά 6.611 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν μία θέση στην γαλλική Εθνοσυνέλευση. Εκτός από την ηγέτιδα της Ακροδεξιάς, Μαρίν Λεπέν η οποία θα δώσει μάχη στήθος με στήθος με τον αρχηγό του Μετώπου της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν στο προπύργιο του Εθνικού Μετώπου, Ενεν Μπομόν, αλλά και τους Σοσιαλιστές που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους με τους Κεντροδεξιούς , οι Γάλλοι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν ανάμεσα σε άκρως ενδιαφέρουσες υποψηφιότητες:

Σεσίλ Μπαρά

Η Σεσίλ Μπαρά με το ολόμαυρο φόρεμα και το προκλητικό μπούστο ποζάρει στο φακό διεκδικώντας μία θέση στην γαλλική εθνοσυνέλευση. Πρώην παραγωγός ακατάλληλων ταινιών, η Μπαρά είναι υποψήφια στην περιοχή της Αριέζ. Το όνομά της φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο . Τα πιστεύω της : κατάργηση του
θρησκεύματος και επαναφορά της θανατικής ποινής (για όσους έχουν καταδικασθεί σε ισόβια).

Σίντι Λι

Αν κρίνουμε από το παρουσιαστικό της, σίγουρα μπορεί να κάνει πραγματικότητα αυτό που πρεσβεύει το κόμμα της.
Γνωστή στους Γάλλους ψηφοφόρους- κατεβαίνει για τέταρτη φορά υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές- η Σιντι Λι είναι υποψήφια με το . Η 45χρονη στριπτιζέζ οραματίζεται μία νέα κοινωνία στην οποία ο καθένας θα μπορεί να χειραφετηθεί και να βρει το νόημα της ζωής. Οι προεκλογικές εμφανίσεις της στους δρόμους της Γαλλίας κόβουν την ανάσα…

Ντιεντονέ

Ο πασίγνωστος στους Γάλλους κωμικός, Ντιεντονέ, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί δηλώνει υπέρμαχος της δικαιοσύνης σε θέματα αντισημιτισμού. Για τέταρτη φορά κατεβαίνει υποψήφιος στις γαλλικές βουλευτικές εκλογές. Όπως και το 1997 έτσι και φέτος είναι υποψήφιος στο Ντρε του διαμερίσματος Λ΄Ερ ε Λουάρ και το όνομα του φιγουράρει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος .

Πρίγκιπας Σαρλ Φιλίπ Ντ’ Ορλεάν

Στις φλέβες του τρέχει… βασιλικό αίμα. Ο Σαρλ Φιλίπ Ντορλεάν είναι απόγονος του βασιλιά Λουδοβίκου Φίλιππου. Κατεβαίνει υποψήφιος με το κίνημα “Γάλλοι του Εξωτερικού”. Ο ίδιος δηλώνει ανεξάρτητος αν και έχει παραδεχτεί ότι οι απόψεις του προσεγγίζουν το κέντρο. Υποστηρίζει την δημιουργία μία δημόσιας υπηρεσίας για τον επαναπατρισμό των πολιτών .

Πατρίς Ντρεβέ


Μετά τα τηλεοπτικά πλατό, σειρά έχει η Εθνοσυνέλευση. Ο πρώην , όπως είναι γνωστός στη Γαλλία ο πρώην τηλεπαρουσιαστής του δελτίου καιρού, Πατρίς Ντεβέ, δεν δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου. Κατεβαίνει υποψήφιος με το “Ριζοσπαστικό Κόμμα” λέγοντας “ναι” στην πρόταση του αρχηγού του κόμματος, Ζαν Λουί Μπορλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα