Οι Κυπριακές Αερογραμμές εγκαινίασαν το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη

19:12 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

H έναρξη του νέου δρομολογίου Αθήνα – Θεσσαλονίκη των Κυπριακών Αερογραμμών επιφορτίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό της εταιρείας με μεγαλύτερη ευθύνη, δήλωσε σήμερα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του εθνικού μας αερομεταφορέα Γιώργος Μαυρόκωστας και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να διαψεύσουμε αλλά να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του επιβατικού κοινού που μας προτιμά» και υποσχέθηκε ότι η εταιρεία θα προσφέρει σ’ αυτό το κοινό το καλύτερο.

Σε χαιρετισμό του αργά το απόγευμα στο

αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την ευκαιρία της τελετής των εγκαινίων του νέου δρομολογίου Αθήνα – ΘεσσαλονίκηΑθήνα, ο κ. Μαυρόκωστας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και ανέφερε πως αρκετοί ζητούν να μάθουν γιατί η εταιρεία αποφάσισε αυτή τη περίοδο να δραστηριοποιηθεί στο δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

«Νιώθουμε ότι με την άριστη σχέση που έχουμε κτίσει ως εταιρεία στον ελλαδικό χώρο ωρίμασε ο χρόνος και γι αυτή μας την στρατηγική κίνηση. Ήδη από τις 26 Μαρτίου πραγματοποιούμε τρεις καθημερινές εσωτερικές πτήσεις, ενώ οι πρώτες ενδείξεις φαίνεται να μας δικαιώνουν. Είμαστε βέβαιοι ότι με την παρουσία μας στο δρομολόγιο αυτό πέραν του ότι προσφέρουμε μια επιπλέον εναλλακτική επιλογή στο επιβατικό κοινό, οι Κυπριακές Αερογραμμές αφήνουν το δικό τους στίγμα, συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση της ταξιδιωτικής κίνησης προς και από τις δύο μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις» είπε.

Εξέφρασε ταυτόχρονα περηφάνια γιατί όπως εξήγησε «στην Ελλάδα οι Κυπριακές Αερογραμμές έχουν καλό όνομα. Σε έρευνες αγοράς που έγιναν με τη συμμετοχή του κοινού φάνηκε ότι ο Έλληνας ταξιδιώτης μας τοποθετεί πολύ ψηλά ως Εταιρεία. Με την έναρξη του νέου μας δρομολογίου, η γνώμη αυτή μας επιφορτίζει με μεγαλύτερη ευθύνη» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «δεν θέλουμε να διαψεύσουμε, αλλά να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του κοινού που μας προτιμά. Γι αυτό και υποσχόμαστε ότι θα του προσφέρουμε το καλύτερο».

Αφού ανέφερε ότι σήμερα ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος και δύσκολο το πεδίο στον τομέα των αερομεταφορών, ο κ. Μαυρόκωστας είπε πως «η παγκόσμια οικονομική κρίση, η καλπάζουσα άνοδος των τιμών του πετρελαίου και ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, δημιουργούν συνεχώς νέα δεδομένα. Εκείνο που για μας είναι σταθερή αξία είναι η προσπάθειά μας να προσφέρουμε ασφάλεια στον επιβάτη, σε συνδυασμό με ένα πολύ καλό επίπεδο εξυπηρέτησης και φιλοξενίας και με ανταγωνιστικά ναύλα».

Ο κ. Μαυρόκωστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο χαιρετισμό του στις φήμες που ακούγονται «για την επιβίωση των Κυπριακών Αερογραμμών και την προοπτική τους σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Η εταιρεία μας δεν έμεινε ανεπηρέαστη από την κρίση που μαστίζει ιδιαίτερα τον κλάδο των αερομεταφορών. Για το σκοπό αυτό ως Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεννόηση με την κυβέρνηση που είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος, αποφασίσαμε από κοινού να ζητήσουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 45 εκ. Αυτό, σε συνδυασμό με άλλες κινήσεις που στοχεύουν στη μείωση των δαπανών και την αύξηση της παραγωγικότητας και αντ

Keywords
Τυχαία Θέματα