Οι Οικολόγοι αποδέχθηκαν διορισμό της Ιωάννας Παναγιώτου ως Επιτρόπου Περιβάλλοντος

13:54 27/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Πολιτική Επιτροπή των Οικολόγων αποδέχθηκε διορισμό της ΓΓ του Κινήματος Ιωάννας Παναγιώτου στη θέση Επιτρόπου Περιβάλλοντος ανακοίνωσε η Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου.

Η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι η Πολιτική Επιτροπή αποδεχόμενη την πρόταση του νεοεκλεγέντος Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για ανάθεση καθηκόντων Επιτρόπου Περιβάλλοντος στην κ.

Παναγιώτου προσθέτοντας ότι η πρόταση Αναστασιάδη περιλαμβάνει επίσης ενίσχυση και αναβάθμιση του θεσμού του Επιτρόπου Περιβάλλοντος με τη νομική κατοχύρωση του (το νομοσχέδιο είναι έτοιμο) και την στελέχωση του γραφείου του με προσωπικό αποσπασμένο από άλλες κρατικές υπηρεσίες, τη δημιουργία Συμβουλίου Περιβάλλοντος με αξιοποίηση καταξιωμένων προσωπικοτήτων στον τομέα του περιβάλλοντος και της πράσινης ανάπτυξης και τη δημιουργία Πράσινου Ταμείου Ανάπτυξης που θα συγκεντρώνει όλα τα κρατικά έσοδα από χορηγίες, προγράμματα, τέλη, πρόστιμα και φορολογίες και θα χρηματοδοτεί προγράμματα ανάπτυξης στους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος, της υγείας, των κατασκευών της ενέργειας και των συγκοινωνιών.

Περαιτέρω η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι η δημιουργία του Συμβουλίου Περιβάλλοντος θα ενδυναμώσει τη θέση του Επιτρόπου και θα επιτρέψει την καλύτερη και πιο ουσιαστική λειτουργία του θεσμού και ότι ψήφιση της νομοθεσίας που εκκρεμεί θα δώσει μια ώθηση και δυναμική στη διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων στη χώρα μας.

Συγχαίροντας τον απερχόμενο Επίτροπο Περιβάλλοντος Χαράλαμπο Θεοπέμπτου για το εξαίρετο έργο το οποίο έχει επιτελέσει, είπε πως έβαλε τις βάσεις για το θεσμό και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κα. Παναγιώτου στα καινούργια της καθήκοντα.

Η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ακόμα πως οι Οικολόγοι δηλώσαν «παρών στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος μας» και αποφάσισαν να συμβάλουμε με όλες τις δυνάμεις τους ώστε μέσα από την πράσινη ανάπτυξη να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να εναρμονιστεί η χώρα μας με τις ευρωπαϊκές νομοθεσίες.

Καταλήγοντας αφού παρατήρησε πως «είναι μακρύς ο δρόμος και δύσκολος αλλά όχι αδιάβατος», είπε ότι «χρειάζεται θετική προσέγγιση και αποφασιστικότητα για να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο μας» και συμπλήρωσε ότι «αυτήν την αποφασιστικότητα εκφράσαμε με την απόφαση μας να αποδεχθούμε την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη».

Keywords
Τυχαία Θέματα