Οι πολιτικοί και οι οικογένειες τους πότε θα μπουν στην τσιμπίδα του Φόρου;

17:44 9/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ακούμε τελευταία ότι το ΤΕΠ (Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων) θα βάλει υπό το φακό της έρευνάς του την τάδε κατηγορία ανθρώπων, για παράδειγμα αυτούς που έχουν μεγάλες και πολυτελείς κατοικίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Γιώργο Πούφο, προϊστάμενο του ΤΕΠ, ζητήθηκαν από τα Δημαρχεία, στοιχεία για άδειες οικοδομής, που εκδόθηκαν από το 2007 και αφορούν φυσικά πρόσωπα και εταιρείες, ώστε να γίνει αντιπαραβολή με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Σωστή η πιο πάνω κίνηση αλλά εντελώς αποσπασματική.

Ελέγθηκαν όλοι οι άλλοι φοροδιαφυγάδες και έμειναν οι ιδιοκτήτες πολυτελών κατοικιών!!!

Γιατί

οι αρμόδιοι δεν καταρτίζουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εξέτασης πρώτα του προέδρου της Δημοκρατίας και της οικογένειας του, των Υπουργών και των οικογενειών τους, των βουλευτών και των οικογενειών τους (για να δείξουν και το καλό παράδειγμα), ακολούθως όλων των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων, και έπειτα όλων των ελεύθερων επαγγελματιών, πχ ιατρών, δικηγόρων, λογιστών,  αρχιτεκτόνων κτλ.

Θα μπορούσε να γίνει έλεγχος και των πολιτικών επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γινόμαστε καθημερινά δέκτες πληροφοριών ότι η κόρη του τάδε πολιτικού έχει τόσα εκατομμύρια στην τράπεζα, ο τάδε ιατρός έχει τόσα εξοχικά. Μήπως τελικά όλοι έχουν ‘χεσμένη’ τη φωλιά τους; Θα λάβουν δήθεν μέτρα όπως το ”Name and Shame”.  Παραμύθια της Χαλιμάς. Όλα για το θεαθήναι.

Πώς γίνεται να κατηγορούμε τους φοροδιαφυγάδες στην Ελλάδα όταν και εδώ κάτι παρόμοιο γίνεται. Για αυτό και ακολουθούμε την Ελλάδα βήμα προς βήμα. Με λίγη καθυστέρηση φυσικά, αλλά την ακολουθούμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα