Οι spammers «γιορτάζουν» του Αγίου Βαλεντίνου

13:57 7/2/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι spammers, οι οποίοι φαίνεται πως όλο και πιο συχνά να εκμεταλλεύονται γιορτές και γεγονότα με παγκόσμια απήχηση, προκειμένου να προσελκύσουν ανυποψίαστους χρήστες, μολύνοντάς τους με κακόβουλο λογισμικό.

Τα ευρήματα του Symantec Intelligence Report για τον Ιανουάριο καταδεικνύουν ότι οι spammers χρησιμοποιούν όλο και πιο συχνά τις γιορτές για να προβάλλουν με πιο δελεαστικό τρόπο τα mail που διαχέουν. Επίσης, για να προκαλέσουν τους παραλήπτες

να ανοίξουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χρησιμοποιούν επιπρόσθετες τεχνικές κοινωνικής δικτύωσης, περιλαμβάνοντας παραμέτρους στη διεύθυνση ύποπτων ιστοσελίδων, που υπονοούν ότι το link παραπέμπει σε site κοινωνικής δικτύωσης.

«Αναμένουμε να κάνουν την εμφάνιση τους πληθώρα spam and malware που θα εκμεταλλεύονται τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αυτής της χρονιάς. Ηδη υπάρχουν αναφορές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου», παρατηρεί ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas. Πάντως, κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου τα επίπεδα του global spam μειώθηκαν, ενώ τον Ιανουάριο σταδιακά επέστρεψαν σε αυτά του Νοεμβρίου, τα οποία όμως ήταν χαμηλότερα από το μέσο όρο του 2011.

Στη μηνιαία αναφορά  της εταιρείας τονίζεται ενδεικτικά πως:

- Ο τομέας της εκπαίδευσης ήταν εκείνος με την μεγαλύτερη αναλογία spam, με ποσοστό άγγιξε το 71%.

- Τα επίπεδα spam στη χημική και φαρμακευτική βιομηχανία ήταν 69%, σε σύγκριση με το 68,7% των υπηρεσιών πληροφορικής, 68,4% στο λιανικό εμπόριο, 68,9% στον δημόσιο τομέα και 68,2% στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

-Ο δημόσιος τομέας παρέμεινε εκείνος με την πιο στοχευμένη phishing δραστηριότητα τον Ιανουάριο, με ένα στα 99,1 emails να αποτελούν μία phishing απειλή, ενώ ένα στα 90,2 email παρεμποδίστηκαν ως κακόβουλα.

-Ο τομέας της χημικής και φαρμακευτικής βιομηχανίας παρουσίασε στοχευμένη phising δραστηριότητα ένα στα 838 email, ενώ στις υπηρεσίες πληροφορικής ένα στα 647,8 emails αποτελούσαν phishing απειλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα