Οι τουρκικές εφημερίδες για τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα

19:22 21/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Οι τουρκικές εφημερίδες κάνουν σήμερα αναφορά στην νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα με αφορμή την ορκωμοσία του νέου Πρωθυπουργού.

Η Aksam στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο «Στη γείτονα ο νέος πρωθυπουργός ο υπέρ του ευρώ» αναφέρεται στην ορκωμοσία ,τονίζοντας ότι στην κυβέρνηση που την υποστηρίζουν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

θα λάβουν μέρος μόνο Βουλευτές του Αντώνη Σαμαρά.

Η Cumhuriyet δημοσιεύει στις εσωτερικές σελίδες ανταπόκριση από την Αθήνα με τον τίτλο «Εντάξει η κυβέρνηση στην Ελλάδα». Γράφει ότι, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται, πρώτος στόχος της κυβέρνησης συνασπισμού είναι να κάνει κάποιες τροποποιήσεις στο μνημόνιο που είχε υπογραφεί πριν από τις πρώτες εκλογές, ωστόσο η Γερμανία είναι αποφασισμένη να μην δεχθεί καμία αλλαγή.

Η Haberturk αναφέρεται στις εσωτερικές σελίδες στο θέμα.

Η Milliyet εξάλλου έχει τίτλο «Νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας ο κ. Σαμαράς».

Η Posta αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Επιτέλους η κυβέρνηση συστάθηκε».

Η Radikal γράφει για την ορκωμοσία του κ .Σαμαρά στις εσωτερικές σελίδες, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη «ανάσανε επιτέλους» διότι η συνεχής άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει ανησυχία.

Η Sabah αναφέρεται στο θέμα στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Η κυβέρνηση διάσωσης στο καθήκον» Σημειώνεται ότι η πρώτη δουλειά της νέας κυβέρνησης θα είναι η ελάφρυνση των σκληρών οικονομικών μέτρων και οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα για την παράταση της προθεσμίας.

Η Star σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας αναφέρεται στην ορκωμοσία με τον τίτλο «Στη γείτονα συστάθηκε συνασπισμός κρίσης».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται η Taraf στις εσωτερικές σελίδες με τον τίτλο «Υπάρχει κυβέρνηση στην Αθήνα», ενώ στον υπότιτλο σημειώνει ότι θα εφαρμοστεί το μνημόνιο.

Η Hurriyet στεγάζει το θέμα της υπό τον τίτλο «Κυβέρνηση ‘μεταμέλειας’ στη γείτονα».

Στην ορκωμοσία Σαμαρά και τη σύσταση της νέας κυβέρνησης αναφέρονται επίσης η Turkiye , η Vatan, η Yeni Safak και η Zaman ειδησεογραφικά στις εσωτερικές σελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα