Οι ΥΠΑΜ Κύπρου – Ισραήλ υπέγραψαν δύο συμφωνίες

18:16 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

 Κύπρος και Ισραήλ υπέγραψαν δύο συμφωνίες για αμυντική συνεργασία και για προστασία και ανταλλαγή διαβαθμισμένων πληροφοριών, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στο Ισραήλ του Υπουργού Αμυνας Δημήτρη Ηλιάδη.

Ο κ. Ηλιάδης επισκέπτεται το Ισραήλ ύστερα από πρόσκληση του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού και Υπουργού Αμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ, ο οποίος είπε ότι η Κύπρος και

το Ισραήλ έχουν κοινές αρχές και επιθυμούν την ειρήνη με τα γειτονικά τους κράτη, και ευχαρίστησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τη μέχρι τώρα βοήθεια και συνεργασία της.

Ο κ. Μπαράκ εξέφρασε τη θέληση της χώρας του για στενή συνεργασία για τη διατήρηση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή και για την ύπαρξη σεβασμού στις σχέσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών, και χαρακτήρισε το 2012 ως ιστορική χρονιά για τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η Κύπρος ασκεί τα αυτονόητα κυριαρχικά της δικαιώματα στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, με πλήρη συμμόρφωση και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και σημείωσε ότι θα συνεχίσει να το πράττει. Η διεθνής κοινότητα, πρόσθεσε, αναγνωρίζει και υποστηρίζει την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα