Αδούλωτη Κερύνεια: Δεν ζήτησε πίσω την Κερύνεια ο Χριστόφιας

15:31 9/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο υποτελής ηγέτης της κατοχής, Ερογλου, ανέφερε οτι ο Δημήτρης Χριστόφιας ποτέ δεν του ζήτησε στις συνομιλίες την Κερύνεια. Του ζήτησε λέει το Βαρώσι, του ζήτησε τη Μόρφου και άλλες περιοχές της περιφέρειας για να επιστρέψουν 100000 πρόσφυγες αλλά ποτέ δεν ζήτησε την Κερύνεια.

Η Αδούλωτη Κερύνεια έχει να κάμει σχετικά τις ακόλουθες δύο παρατηρήσεις:

1.Τέτοιες θρασείς δηλώσεις του Ερογλου επιβεβαιώνουν τη θέση της Αδούλωτης Κερύνειας οτι η ακολουθούμενη διαδικασία εκφυλίζει την ουσία του

Κυπριακού και οδηγεί σε ξεπούλημα των Δικαιωμάτων μας, Κρατικών και Ανθρωπίνων και δίδει στον κατακτητή το δικαίωμα να μας κοροϊδεύει κιόλας. Μας εμπαίζει και μας εξευτελίζει με τέτοιες δηλώσεις. Εξευτελίζει το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξευτελίζει το Λαό ολόκληρο. Αποτελεί εξευτελισμό να ζητά και να παρακαλεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να του επιστρέψει ο κατακτητής κάποια εδάφη. Δεν ρίζει εδάφη ο Ερογλου για να του ζητά ο Πρόεδρος να τα επιστρέψει , όπως ούτε ο Πρόεδρος ρίζει εδάφη στα κατεχόμενα για να τα ζητά προς επιστροφή και μάλιστα κατεπιλογή. Ολα τα κατεχόμενα εδάφη ανήκουν στο Λαό και ο Πρόεδρος έχει Λαίκή εντολή να διεκδικήσει την απελευθέρωσή τους και οχι να διχάζει τους πρόσφυγες με τέτοιες ενέργειες ούτε να απεμπολεί τα Δικαιώματα κάποιων. Ο κατακτητής πρέπει να καταγγέλλεται για την παράνομη κατοχή εδαφών του κυρίαρχου Κράτους μας και να του ζητείται να φύγει απο την Κύπρο. Είναι απαράδεκτο και επιτέλους αυτή η διαδικασία δοσοληψιών με τον κατακτητή πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

2. Εξάλλου, ο Δημήτρης Χριστόφιας συνεπής όπως διαλαλεί ,με το οραμά του να δημιουργήσουν οι Τούρκοι Κράτος πάνω σε κατεχόμενη γή μας, δεν ήταν δυνατό να ζητά πίσω την Κερύνεια η οποία ευρίσκεται στο κέντρο της κατοχής. Να μην τον αδικούμε τον άνθρωπο…Γιαυτό, περιορίζεται να ζητά την επιστροφή περιοχών στην περιφέρεια της κατοχής, για να μικράνει η έκταση της κατοχής, να μικράνει ο αριθμός των προσφύγων και έτσι να μπορούν να καταπνίξουν την αντίδρασή τους. Στο ίδιο μήκος κύμματος σίγουρα πρέπει να σκέπτονται και όλοι οι υπόλοιποι θιασώτες της λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας έστω και αν αυτό δεν λέγεται. Οι διαφωνίες στα επιμέρους θέματα που εγείρονται σε οτι αφορά τις λεπτομέρειες της λύσης δεν αλλάζουν τα πράγματα. Η Κερύνεια και κάποιες άλλες κατεχόμενες περιοχές θα συνεχίσουν να θεωρούνται δεδομένο οτι δεν επιστρέφονται οτι και να λέγεται στους πρόσφυγες,είτε σε «επετείους», είτε σε μνημόσυνα, είτε προεκλογικά.

Γιαυτό για να εκλείψουν όλα αυτά τα απαράδεκτα, η Αδούλωτη Κερύνεια επαναλαμβάνει αυτό που είναι στους πρόσφυγες ξεκάθαρο και η Αδούλωτη Κερύνεια το ζητά απο το 1977:

• Να αποκηρυχθεί η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία ως λύση του Κυπριακού διότι αυτή η λύση συνιστά αποδοχή του γεωγραφικού διαχωρισμού Ελλήνων και Τούρκων κατοίκων της Κύπρου ο οποίος επετεύχθει με την εισβολή και την κατοχή
• Να τερματιστούν οι δικοινοτικές συνομιλίες οι οποίες γίνονται στην πιο πάνω βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα