Οικολόγοι: Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα συνεργασίας για τις προεδρικές

16:32 31/7/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είναι έτοιμο να συζητήσει με κάθε υποψήφιο ή κόμμα για το ενδεχόμενο συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές, αλλά δεν θα δεχθεί πιέσεις και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, διαμήνυσε σήμερα η ΓΓ του Κινήματος Ιωάννα Παναγιώτου, μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό.

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε πως απόψε θα συνέλθει στη Λεμεσό η Πολιτική Επιτροπή και η Εκτελεστική Γραμματεία του Κινήματος Οικολόγων, για να καθορίσει τις περαιτέρω διαδικασίες για λήψη της απόφασης για την επιλογή των Οικολόγων

για τις Προεδρικές εκλογές.

“Ως Οικολόγοι, συναισθανόμαστε την ευθύνη που μας αναλογεί στη διαμόρφωση του προεκλογικού σκηνικού, καθότι η απόφαση του Κινήματος μας μπορεί να κρίνει σημαντικά θέματα, όπως αν θα έχουμε εκλογές ενός γύρου ή ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο”, συμπλήρωσε.

Είπε, ακόμη, πως στην αποψινή συνεδρία θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, και η πρόταση Νίκου Αναστασιάδη για “κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”, ενώ επεσήμανε πως το Κίνημα θα αντιμετωπίσει όλους τους υποψηφίους με γνώμονα τις αρχές των Οικολόγων, αλλά και το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου και του λαού.

Όσον αφορά τη λήψη αποφάσεων, είπε, “δεν θα δεχθούμε πιέσεις και ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, από κανένα, αλλά θα ακολουθήσουμε τις συνήθεις, στο Κίνημα Οικολόγων, διαδικασίες της άμεσης δημοκρατίας και στη συνέχεια η ηγεσία, σεβόμενη την απόφαση των μελών του Κινήματος, θα πάρει την τελική απόφαση σε επίπεδο εκλογικού συνεδρίου”.

Η Ιωάννα Παναγιώτου διαβεβαίωσε πως οι Οικολόγοι δεν θα ακολουθήσουν την τακτική του “αποφασίζουμε και διατάζουμε” και πως, πρώτο λόγο έχουν τα μέλη του Κινήματος, τα οποία έχουν το δικαίωμα και την ευθύνη να χαράξουν την πορεία του προς τις προεδρικές εκλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οικολόγοι, Ανοικτά,oikologoi, anoikta