Οικολόγοι: Επιχειρείται συσκότιση για τις ευθύνες για το Μαρί

15:42 23/3/2012 - Πηγή: OnlyCY

Για προσπάθεια του ΑΚΕΛ να επιβάλει συσκότιση για τις ευθύνες της Αστυνομίας σε σχέση με την έκρηξη στο Μαρί έκανε σήμερα λόγο ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης, με αφορμή τη συζήτηση του εν λόγω θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών, ως ένας από τους συνυπογράφοντες του θέματος που αφορά τη διερεύνηση των ευθυνών

από την εμπλοκή, ανάμειξη, συμπεριφορά, πράξεις και παραλείψεις και μη ενημέρωση των αρμοδίων από την ηγεσία της αστυνομίας αναφορικά με την επικινδυνότητα του περιεχομένου των εμπορευματοκιβωτίων.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Περδίκης υπενθύμισε ότι κατά τη συζήτηση του θέματος στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το περασμένο καλοκαίρι, είχε εκτεθεί αυτή η πτυχή του θέματος, αναφέροντας πως πολλοί ευστόχως διερωτούνται «πώς είναι δυνατόν οι αστυνομικοί υπεύθυνοι που είχαν ανάμειξη και συνεχή επαφή με το θέμα, να αναλαμβάνουν τη διερεύνηση των πιθανών ποινικών ευθυνών και να εκδίδουν πορίσματα που να εξαιρούν – βεβαίως – τον εαυτό τους».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλα αυτά, που δεν έχουν σχέση με την ουσία της υπόθεσης που βρίσκεται ήδη ενώπιον του δικαστηρίου, πρέπει να εξεταστούν αρμοδίως από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών ως ένα θεσμικό ζήτημα με διαχρονική σημασία.

«Δεν κατανοούμε λοιπόν την οργισμένη αντίδραση του ΑΚΕΛ», δήλωσε, για προσθέσει πως «καθαρός ουρανός την έρευνα δεν έπρεπε να τη φοβάται» και πως ως εκ τούτου «δεν χρειαζόταν να γίνει όλη αυτή η δραματική σύγκρουση στη χθεσινή σύσκεψη των αρχηγών γι’ αυτό το θέμα, ούτε να δοθεί τόση μεγάλη σημασία στο ζήτημα».

«Η Αστυνομία δεν έχει ασυλία ούτε είναι ‘ιερή αγελάδα’» συμπλήρωσε, εξηγώντας πως και η Αστυνομία «τίθεται – και πρέπει να τίθεται – για τις ενέργειές της υπό την κρίση της Βουλής των Αντιπροσώπων και της κοινωνίας».

Ανέφερε τέλος πως το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών υποστηρίζει με επιμονή τη συζήτηση του θέματος στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή και καταδικάζει κάθε προσπάθεια φίμωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα