Οικολόγοι: Η Κυβέρνηση παρακολουθεί με απάθεια τις προσφυγές στην Επιτροπή Αποζημιώσεων

13:05 20/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

Διατυπώνουμε την ισχυρή ανησυχία μας για την αύξηση των περιπτώσεων Ελληνοκύπριων που απευθύνονται στην παράνομη επιτροπή αποζημιώσεων στα κατεχόμενα. Έχουμε την άποψη ότι η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει επιτέλους ενεργητικό ρόλο σε μια προσπάθεια αναστολής των αρνητικών εξελίξεων.

Υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν στη ρίζα του το πρόβλημα, διότι κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει όσους συμπατριώτες μας, υπό το βάρος των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης, καταφεύγουν στην επιτροπή για να επιλύσουν έστω και ένα μέρος της μεγάλης οικονομικής

τους ανάγκης και έχοντας υπόψη τη γνωστή απόφαση Δημόπουλου που θέτει χρονοδιάγραμμα για προσφυγή στην Επιτροπή Αποζημιώσεων. Έχουν κατατεθεί ήδη προτάσεις όπως η εφαρμογή του μέτρου της μεταφοράς συντελεστή δόμησης, η εφαρμογή τιμωρητικών μέτρων κ.ο.κ.

Πέραν της μελέτης αυτών των εισηγήσεων, αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι μια εκστρατεία ενημέρωσης με όλα τα μέσα (τηλεόραση, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, εφημερίδες, περιοδικά κλπ κλπ) προς τους πρόσφυγες και ιδιοκτήτες γης από την ίδια την κυβέρνηση. Έχουμε την άποψη ότι όλα τα κόμματα είναι έτοιμα να εγκρίνουν συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την αναγκαία δαπάνη (αρκεί αυτό να γίνει άμεσα). Δεν κατανοούμε τη σιγή του Γενικού Εισαγγελέα και της Νομικής Υπηρεσίας, έχουμε την άποψη ότι δεν αρκεί να λένε την άποψη τους πίσω από κλειστές πόρτες. Οφείλουν να δημοσιοποιήσουν τη νομική τοποθέτηση της επίσημης νομικής υπηρεσίας του κράτους.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει την υπεύθυνη και τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών για τις αληθινές διαστάσεις του θέματος και τους πραγματικούς κινδύνους για τα προσωπικά τους δικαιώματα αλλά και για την εθνική μας υπόθεση. Η αδιαφορία και η αδράνεια των κυβερνόντων οδηγεί στην πλήρη αποξένωση των Ελληνοκυπριακών περιουσιών και την επίλυση του περιουσιακού / προσφυγικού από την «πίσω πόρτα».

Με ιδιαίτερη δυσαρέσκεια παρακολουθούμε την επιχείρηση διαφήμισης της Επιτροπής Αποζημιώσεων των κατεχομένων και την προσπάθεια κάποιων να «σπρώξουν» τους πρόσφυγες και ιδιοκτήτες γης στα κατεχόμενα να ξεπουλήσουν τη γη τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα