Η ETF εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της Κύπρου

13:07 29/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργαζόμενων στις Μεταφορές (ETF) εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της Κύπρου σε τούτη την περίοδο της σκληρής δοκιμασίας της με αποκορύφωμα το κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων.

Σε ανακοίνωση της ΣΕΚ αναφέρεται ότι «με ομόφωνο ψήφισμά της η Εκτελεστική Επιτροπή της ETF

εισηγείται στην κυπριακή κυβέρνηση να προωθήσει επειγόντως σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας με αιχμή του δόρατος το εργατικό δυναμικό το οποίο αποτελεί την καλύτερη επένδυση μιας χώρας, ιδίως όταν βρίσκεται σε βαθειά κρίση όπως η Κύπρος».

Προς τη κατεύθυνση αυτή, προστίθεται στην ανακοίνωση, « το εργατικό δυναμικό των νευραλγικών τομέων της ναυτιλίας και των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο, αρκεί να τύχει ορθολογιστικής αξιοποίησης».

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μεταφορών, ETF, «τάσσεται ολόθερμα στο πλευρό των εργαζομένων της Κύπρου, οι οποίοι παρά τις αντίξοες συνθήκες παραμένουν στην εμπροσθοφυλακή της τιτάνιας προσπάθειας για οικονομική ανασυγκρότηση και εδραίωση συνθηκών κοινωνικής συνοχής και ευημερίας για όλο τον πληθυσμό της νήσου», σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΣΕΚ.

Εξάλλου, «προλογίζοντας την συνεδρία της Εκτελεστική Επιτροπής της ETF στις Βρυξέλλες, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Μεταφορών ΣΕΚ, Παντελής Σταύρου, επέρριψε την ευθύνη για την οικονομική χρεοκοπία της Κύπρου στο πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και τους ασύδοτους τραπεζίτες, οι οποίοι ανενόχλητοι άλωσαν το τραπεζικό σύστημα καταληστεύοντας τις δύο μεγάλες τράπεζες, στέλνοντας την οικονομία στον καιάδα και την κοινωνία στην εξαθλίωση».

Ο κ. Σταύρου είπε ότι στη σημερινή Ευρώπη «των στυγνών συμφερόντων και της απανθρωπιάς, μόνη αχτίδα φωτός παραμένει η αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζομένων η οποία θα πρέπει να χαλυβώνεται συνεχώς για να απαλλάξει τις χώρες και τους λαούς από τα γεράκια της κερδοσκοπίας, στοχεύοντας στη δημιουργία της κοινωνικής Ευρώπης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας για όλους τους πολίτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα