Οικολόγοι: Μήπως τελικά χτίζουμε παλάτια στην άμμο;

13:43 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την εκτίμηση ότι ο διακομματικός διάλογος μετατρέπεται ουσιαστικά σε απόπειρα δημιουργίας ‘άλλοθι’ για την Κυβέρνηση, εξέφρασε η Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ελένη Χρυσοστόμου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το Κίνημα δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τα λάθη άλλων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Οικολόγων η κ. Χρυσοστόμου ανέφερε ότι «το πρώτο «όχι» της Τρόικα για τις κλιμακωτές περικοπές στους μισθούς φαίνεται να  έρχεται μετά από τόσες ώρες διαβούλευσης μεταξύ των κομμάτων για τη διαμόρφωση κοινού

προγράμματος και αντιπροτάσεων στις προτάσεις της Τρόικα».

«Μήπως τελικά χτίζουμε παλάτια στην άμμο; Μήπως τελικά αυτή η αργοπορία από μέρους των Κυβερνώντων είχε τον σκοπό της;», διερωτήθηκε.

Την ίδια ώρα άσκησε κριτική για την καθυστέρηση που σημειώθηκε στην έναρξη του διακομματικού διαλόγου. «Εκ των πραγμάτων οι θέσεις των κομμάτων αποτελούν σχολιασμό των προτάσεων της Τρόικα και της Κυβέρνησης και έχουν περισσότερο ιδεολογικό και διακηρυκτικό χαρακτήρα», ανέφερε.

«Τελικά η συζήτηση  μεταξύ μας για τα περί «κόκκινων γραμμών» και περί «αντίστασης», ήταν για εσωτερική κατανάλωση», είπε, προσθέτοντας ότι «φωνάζει ο κλέφτης».

Η Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η δική μας εκτίμηση είναι ότι η παρούσα Κυβέρνηση με τους πρόχειρους χειρισμούς της οδήγησε τη χώρα στην μειονεκτική θέση του να μην έχει περιθώρια διαπραγμάτευσης». Ως Κίνημα Οικολόγων, είπε, «θα συνεχίσουμε την προσπάθεια με γνώμονα το κοινό καλό της πατρίδας μας καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις», προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τα λάθη των άλλων».

Διότι, ανέφερε, «όπως εξελίσσεται η υπόθεση του διακομματικού διαλόγου μετατρέπεται ουσιαστικά σε απόπειρα δημιουργίας «άλλοθι» για την Κυβέρνηση». Μέσα από αυτή τη διαδικασία, πρόσθεσε, «η Κυβέρνηση επιχειρεί να δημιουργήσει ‘συνυπεύθυνους’».

Keywords
Τυχαία Θέματα