Οικολόγοι: Τα ενδιάμεσα κόμματα να αρνηθούν την πρόσκληση του ΑΚΕΛ

14:47 8/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν είναι δυνατόν όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για ενωμένη συγκροτημένη παρουσία των τεσσάρων κομμάτων να γίνονται παράλληλες διαπραγματεύσεις με άλλο κόμμα, δήλωσε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου η ΓΓ των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Ιωάννα Παναγιώτου λέγοντας πως στην πρόσκληση του ΓΓ του ΑΚΕΛ για συνάντηση και συζήτηση της προοπτικής συνεργασίας για τις προεδρικές εκλογές απάντησε: «Ναι, εφόσον θα γίνει μαζί με τα τέσσερα κόμματα της

συνεργασίας του ενδιάμεσου χώρου και της οικολογίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινήματος, η κ. Παναγιώτου πρόσθεσε ότι οι οποιεσδήποτε επαφές πρέπει να ενισχύουν την προοπτική της συνεργασίας και όχι να την υποσκάπτουν. ”Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος και ειδικότερα η καταστροφική διαχείριση από τα τέσσερα κόμματα της εκλογική ήττας του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών του 2008”. Τότε, είπε, η διάσπαση των τεσσάρων και οι ξεχωριστές πορείες που ακολούθησαν οδήγησαν στην άνευ ουσιαστικών δεσμεύσεων εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια, γεγονός που επηρέασε την περαιτέρω πορεία των πραγμάτων. ”Τα λάθη εκείνα, ήταν η αρχή των δεινών που ακολούθησαν”.

Η ΓΓ των Οικολόγων έκανε έκκληση προς τις ηγεσίες των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, να απορρίψουν την πρόσκληση για ξεχωριστή συνάντηση με το ΑΚΕΛ.

”Εχουμε ήδη συμφωνήσει σε ένα περίγραμμα βασικών αρχών. Αναζητούμε υποψήφιο. Είμαστε ήδη μια ομάδα που μπορεί να έχει επιτυχία. Ας μην υπονομεύσουμε από τα πρώτα βήματα αυτήν την προσπάθεια.” Δεν αποκλείουμε, κατέληξε, την επαφή με το ΑΚΕΛ ή με υποψηφίους, όμως αυτή πρέπει να γίνει συνολικά και ως ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα