Οικολόγοι: Ταμείο Αλληλεγγύης Κυβέρνησης Χριστόφια – Μυρίζει διαπλοκή και διαφθορά

10:36 26/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων γύρω από το θέμα των Προεδρικών Συμβούλων και των απλόχερων παροχών προς ημετέρους.

Μάθαμε έτσι ότι η Κυβέρνηση Χριστόφια είχε συστήσει «Ταμείο Αλληλεγγύης» το οποίο προικοδοτήθηκε (λέει) από εισφορά διάφορων προσώπων και εταιρειών. Ποιοί είναι αυτοί και γιατί προικοδότησαν το ταμείο; Αυτό και μόνο το στοιχείο μυρίζει διαπλοκή και διαφθορά.
Ζητούμε την άμεση κατάθεση στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή όλων των στοιχείων για τους «καταθέτες» και το ύψος των καταθέσεων σ’ αυτό το ταμείο. Επίσης

να κατατεθούν άμεσα στη Βουλή των Αντιπροσώπων όλα τα στοιχεία για όσους επωφελήθηκαν από αυτό το ταμείο, ποιοι δηλαδή έλαβαν τις γνωστές επιταγές από το Προεδρικό.

Με την ευκαιρία διαψεύδουμε την απερίγραπτου μεγέθους πολιτική ισοπέδωση που επιχειρεί η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ. Δηλώνουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά ότι κανένα σωματείο ή οργάνωση από το πολιτικό χώρο των Οικολόγων επωφελήθηκε από το ύποπτο «Ταμείο Αλληλεγγύης» του κ. Χριστόφια. Επίσης αναμένουμε ότι θα δώσουν τα ονόματα αυτών που πήραν το φακελάκι για να φανεί από ποιους πολιτικούς ή άλλους χώρους προέρχονται.

Τέλος θεωρούμε ότι το θέμα των Προεδρικών Συμβούλων πρέπει να εξεταστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Προεδρικούς Συμβούλους αμφίβολης αξιοπιστίας και χρησιμότητας και με κριτήρια κάθε άλλο από αξιοκρατικά, διόρισαν δυστυχώς όλοι οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας, με τον κ. Χριστόφια να μην εξαιρείται. Όμως καθώς ο λαός προσπαθεί καθημερινά να επιβιώσει, είναι το λιγότερο προκλητικό να διορίζονται άτομα χωρίς να υπάρχει ο οποιοσδήποτε έλεγχος και διαφάνεια για το θέμα αυτό. Ζητούμε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εξετάσει το θέμα του διορισμού των Προεδρικών Συμβούλων και τα θεσμικά του πλαίσια ώστε να μπει φραγμός στους ανεξέλεγκτους διορισμούς Προεδρικών Συμβούλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα