Οικολόγοι: Το Μέλλον του Κυπριακού μνημονίου θα κριθεί στο Βερολίνο

12:57 9/2/2013 - Πηγή: OnlyCY

Το Μέλλον του Κυπριακού μνημονίου θα κριθεί στο Βερολίνο
Γιατί καθυστερούν τα κόμματα;

Ενώ οι πλείστοι Κύπριοι πολιτικοί αναλώνονται και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στο μέλλον των κομμάτων τους, τις προεδρικές εκλογές και το κομματικό κέρδος, το μέλλον της Κύπρου κρίνεται στο Βερολίνο.

Εκτιμούμε τις κοινοβουλευτικές αποστολές στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο αλλά η πραγματικά επείγουσα και σημαντική αποστολή πρέπει να γίνει στο Βερολίνο. Δυστυχώς τα επίμονά μας διαβήματα προς τη Βουλή αντιμετώπισαν την άρνηση των υπολοίπων κομμάτων τα οποία φαίνεται ότι αυτή την περίοδο έχουν άλλες προτεραιότητες.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, παρακολουθεί σε συνεχή βάση τις στάσεις, θέσεις και δηλώσεις των Γερμανικών πολιτικών κομμάτων, των αρχηγών και εκπροσώπων τους, και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μέχρι τώρα, δεν υπάρχει διαμορφούμενη πλειοψηφία υπέρ της έγκρισης δανειακής σύμβασης για την Κύπρο. Με άλλα λόγια, εάν το θέμα της έγκρισης της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της Κυπριακής οικονομίας, ερχόταν για απόφαση στη Γερμανική Βουλή σήμερα, αύριο, ή την ερχόμενη βδομάδα, θα καταψηφιζόταν, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πατρίδα μας.
Στις μέχρι σήμερα επαφές μας με τους Γερμανούς Πράσινους διαπιστώνουμε ότι στο απορριπτικό στρατόπεδο σίγουρα δεν ανήκει το κόμμα των Γερμανών Πρασίνων, το οποίο δια του εκπροσώπου του Gerhard Schick, τηρεί ισοζυγισμένη στάση, εκφράζοντας μεν ορισμένες ανησυχίες, -οι οποίες μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν-, αλλά τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υιοθετηθεί για την Κύπρο διαφορετική στάση από αυτήν που υιοθέτησε το Γερμανικό Κοινοβούλιο για τη διάσωση της Ιρλανδικής ή της Ελληνικής οικονομίας. Ο Γερμανός εκπρόσωπος των Πρασίνων περαιτέρω ορθά αναφέρει ότι μπορεί να υπάρχουν στην Κύπρο ορισμένα θέματα με τον έλεγχο του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά στην πιο πρόσφατη διεθνή αξιολόγηση που έγινε από το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Κύπρος είχε καλύτερη αξιολόγηση από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, με πλήρη συναίσθηση της κρισιμότητας των καταστάσεων, όχι απλώς ζητεί, αλλά απαιτεί από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, μετά από ενδελεχή μελέτη των θέσεων και στάσεων των συγγενών τους κομμάτων στη Γερμανία, να οργανωθούν για άμεση λήψη δράσης για την προαγωγή της σωτηρίας της Κυπριακής οικονομίας, η οποία, όπως τονίστηκε, περνά από την αναστροφή του αρνητικού κλίματος και τάσεων στη Γερμανική Βουλή.

Εμείς δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε και να εντατικοποιήσουμε τις προσπάθειες μας, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, μέχρι την ευόδωση του σκοπού που θα έπρεπε να ήταν για όλους κοινός και κορυφαίος: αυτού της διάσωσης της Κύπρου και του λαού της από τη δύνη της οικονομικής καταστροφής, μιζέριας, και ανέχειας.
Πληροφορούμαστε ότι στις 10-13 Μαρτίου θα επισκεφθεί την Κύπρο κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία των Πρασίνων της Γερμανίας. Θα προηγηθεί την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου αποστολή του Κινήματος Οικολόγων στην Γερμανία με πρόσκληση του Institute for Cultural Diplomacy .

• Νίκος Παυλίδης, μέλος του οικονομικού επιτελείου Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα