Οικονομία και Κυπριακό συζήτησε ο Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών με Γερμανούς Βουλευτές

19:07 22/5/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με αντιπροσωπεία της Επιτροπής για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομοσπονδίας και MME της Βουλής του γερμανικού κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ είχε συνάντηση ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Πρόδρομος Προδρόμου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε την πενταμελή αντιπροσωπεία για τις τρέχουσες εξελίξεις στην κυπριακή οικονομία και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην

πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο, χαρακτηρίζοντάς την ως επώδυνη και δυσανάλογα σκληρή. Η Κυπριακή Δημοκρατία, είπε, εφαρμόζει ωστόσο, με προσήλωση τα όσα έχουν συμφωνηθεί.

Προειδοποίησε όμως ότι κάποια μέτρα ενδεχομένως να οδηγήσουν την οικονομία σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση, προτού αυτή ανακάμψει. Σημείωσε ότι η Κύπρος προσβλέπει στη συνεργασία και στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων της και δη της Γερμανίας η οποία, όπως είπε, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών της Ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, ο κ. Προδρόμου τόνισε ότι οποιαδήποτε συμφωνία θα πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Απαντώντας στη συνέχεια, σε ερωτήσεις των Γερμανών βουλευτών, ο κ. Προδρόμου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι οι συχνές ανταλλαγές επισκέψεων μεταξύ κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών Κύπρου και Γερμανίας, οι οποίες πραγματοποιούνται τον τελευταίο καιρό μέσα σε δυσάρεστες για την Κύπρο συνθήκες, συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των σχέσεων και την ενίσχυση της συνεργασίας, της αλληλοκατανόησης και του αμοιβαίου σεβασμού.

Της πενταμελούς αντιπροσωπείας ηγείτο ο βουλευτής Ralf Geisthardt (Ένωση Χριστιανοδημοκρατών-CDU/CSU) και σ’ αυτήν μετείχαν οι βουλευτές Marcus Kurze (CDU/CSU), Holger Hövelmann (Κόμμα Σοσιαλδημοκρατών-SPD), Harry Czeke (Κόμμα της Αριστεράς – DIE LINKE) και Sören Herbst (Κόμμα των Πρασίνων – Bündnis 90/Die Grünen).

Keywords
Τυχαία Θέματα