ΟΛΑ για το ΘΩΚΟ

22:05 20/11/2011 - Πηγή: OnlyCY

Βουλευτικές εκλογές τον περασμένο Μάιο. Κάποιοι κάθισαν στον βουλευτικό θώκο, κάποιοι όχι. Σίγουρα, πολλοί ικανοί πήγαν σπίτι τους, ενώ άλλοι που δεν έχουν τίποτα να προφέρουν, μας εκπροσωπούν αφού εμείς τους ψηφίσαμε ή διαφορετικά εμείς τους ‘βολέψαμε’.

Τη νύκτα των βουλευτικών εκλογών της 22ης Μαϊου, όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων περνούσαν από τους δέκτες της τηλεόρασης μας σημειώνοντας ότι από την επόμενη μέρα, θα πρέπει να μας ανησυχήσει το μεγάλο ποσοστό αποχής [113.282 άτομα (21,32%)].

Βεβαίως, την

επόμενη μέρα/ες κανείς δεν ασχολήθηκε με την απαξίωση του κόσμου να ψηφίσει.

Οι δημοτικές εκλογές (18 Δεκεμβρίου 2011) πλησιάζουν. Τα όργανα έχουν ήδη αρχίσει. Συμφωνίες και συνέργειες κομμάτων, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις άλλων. Το σκηνικό το ίδιο. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Οι τσακωμοί για τις δημοτικές καρέκλες καθημερινοί. Οι κατηγορίες και οι βολές πάνε και έρχονται. Όλα για τον θώκο. Η αποχή αυτή τη φορά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Ο κόσμος σας βαρέθηκε. Βλέπει στο πρόσωπο του κάθε υποψηφίου την απαγοήτευση. Όποιος και να βγει τίποτα δεν θα διαφοροποιηθεί ριζικά. Όλα γίνονται για την καρέκλα και όχι για το κοινό καλό, για το καλό του κάθε δημότη. Ο λαός θέλει σημασία. Θέλει εκπροσώπους που αξίζουν και βάζουν τα κοινά συμφέροντα πάνω από τα προσωπικά, και όχι το αντίθετο.

Οι δημοτικές εκλογές θα τελειώσουν, κάποιοι θα πάρουν θώκο κάποιοι όχι. Και το σκηνικό θα επανέλθει με τις προεδρικές εκλογές. Ένας θα είναι ο μεγάλος προεδρικός θώκος αλλά τα συμφέροντα τεράστια. Θα υπάρξουν συνομιλίες κομμάτων, ποιος θα λάβει περισσότερους υπουργικούς θώκους. Έτσι, θα αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος. Μια ανακύκλωση, όλα τριγύρω αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα