Ολάντ: Η Ευρωζώνη είναι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση

14:23 17/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε την Τετάρτη ότι ο τερματισμός της κρίσης στην Ευρωζώνη είναι “πολύ κοντά”.

Ο κ. Ολάντ ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Le Monde” και σε άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες, ότι οι ηγέτες της ΕΕ έχουν καθορίσει τη βάση για την ανάκαμψη με τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για μείωση του ελλείμματος και του χρέους στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουνίου.

“Είμαστε κοντά, πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση στην Ευρωζώνη”, είπε ο κ. Ολάντ.

“Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πήραμε τις σωστές αποφάσεις στη Σύνοδο Κορυφής το διήμερο 28 και 29 Ιουνίου και επειδή τώρα είναι καθήκον μας να τις εφαρμόσουμε γρήγορα”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Γάλλο Πρόεδρο, κατ `αρχάς αυτό σημαίνει την οριστική επίλυση της κατάστασης στην Ελλάδα, η οποία έχει κάνει τόσες πολλές προσπάθειες και πρέπει να διασφαλιστεί ότι παραμένει στην Ευρωζώνη”.

Ο κ. Ολάντ είπε ότι η ΕΕ πρέπει επίσης να διασφαλίσει ότι και άλλες χώρες που έχουν καταβάλει επίπονες προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση των οικονομικών τους,  ανταμείφθηκαν με χαμηλότερα επιτόκια, επαναλαμβάνοντας ότι είναι υπέρ της μερικής συγκέντρωσης χρεών, μέσω ευρωομολόγων.

Ο Γάλλος ηγέτης τόνισε επίσης ότι θα ήθελε να δει πρόοδο προς την κατεύθυνση της ρύθμισης του τραπεζικού τομέα της Ευρωζώνης πριν από το τέλος του έτους ως προοίμιο για μεγαλύτερη ενιαία διαδικασία λήψης αποφάσεων σε όλους τους τομείς της οικονομικής και νομισματικής πολιτικής.

“Μπορούμε στη συνέχεια να αρχίσουμε την αλλαγή των μεθόδων μας λήψης αποφάσεων και την εμβάθυνση της ένωσης μας. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο πεδίο για να εργαστούμε από τις αρχές του 2013″, πρόσθεσε.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η Γαλλία θα υποστηρίξει μέτρα για στενότερη πολιτική ένωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο μετά τις εκλογές του 2014 για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Το διακύβευμα αυτής της διαβούλευσης θα είναι το μέλλον της ΕΕ”, σημείωσε ο κ. Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα