Όλη η Ελλάδα στο πλευρό της Κεφαλλονιάς

15:02 29/1/2014 - Πηγή: OnlyCY

Ολη η Ελλάδα και η κυβέρνηση είναι δίπλα στην Κεφαλλονιά, τόνισε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την επίσκεψή του στο Ληξούρι. Ανέφερε ότι τα έργα που χρειάζεται να γίνουν για να αποκατασταθούν οι ζημιές από τον Εγκέλαδο, θα πραγματοποιηθούν άμεσα, ώστε η Κεφαλονιά να γυρίσει στους κανονικούς ρυθμούς ζωής.

Επίσης ο κ. Σαμαράς

ευχαρίστησε όλους όσους βρέθηκαν, από την πρώτη στιγμή στο νησί, λέγοντας ότι όλοι οι Ελληνες είναι δίπλα στην Κεφαλλονιά, προσθέτοντας ότι έφτασε αιφνιδιαστικά στο νησί για να δει από κοντά την κατάσταση και να υπογραμμίσει με κάθε τρόπο τη βούληση της Κυβέρνησης να ξαναγυρίσει πολύ γρήγορα η Κεφαλλονιά σε φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής.

“Εχει ολοκληρωθεί ο πρωτοβάθμιος έλεγχος σε όλα τα σχολεία, η μεγάλη τους πλειοψηφία θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δεύτερα, για τα λίγα σχολεία που παρουσιάζουν προβλήματα έχω δώσει εντολή στα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Υποδομών να εξασφαλίσουν άμεσα την προσωρινή στέγαση των μαθητών, ώστε να περιοριστεί η υποχρέωση της διπλοβάρδιας”, σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

Είπε ακόμη ότι προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ο έλεγχος στις κατοικίες, στα μαγαζιά και στα δημόσια κτίρια.

“Οι έλεγχοι προχωρούν πολύ γρήγορα και είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε 48 ώρες έχουν ελεγχθεί πάνω από 400 κτίρια και οι κάτοικοι όσων κτιρίων κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα, φιλοξενούνται είτε σε συγγενικά πρόσωπα είτε στο πλοίο που έχει διατεθεί ειδικά γι αυτό τον σκοπό”, ανέφερε.

Ο κ. Σαμαράς είπε ακόμη ότι δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο ζήτημα των υποδομών και εξέφρασε την ελπίδα σύντομα να δοθεί στην κυκλοφορία ο δρόμος Αργοστολίου- Ληξουρίου.

Αναφερόμενος στην πολιτιστική κληρονομιά της Κεφαλλονιάς, δήλωσε ότι την επόμενη εβδομάδα κλιμάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού θα βρίσκεται στο νησί για να αρχίσει την όποια αναγκαία αποκατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα