Ολοκληρώνεται τέλη Μαρτίου η πρώτη φάση της Πιαλέ Πασιά

17:43 27/3/2013 - Πηγή: OnlyCY

Μέσα στις επόμενες μέρες ολοκληρώνεται η πρώτη φάση των εργασιών ανάπλασης της παραλιακής Λεωφόρου Πιαλέ Πασά στη Λάρνακα, αφού η πρώτη φάση του χερσαίου τμήματος, το οποίο εκτείνεται από την οδό Σιούπερτ μέχρι το αλιευτικό καταφύγιο, βρίσκεται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να αποπερατωθεί περί το τέλος Μαρτίου 2013.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης ανέφερε ότι «πολύ κοντά είναι η ολοκλήρωση και της δεύτερης φάσης του χερσαίου τμήματος που περιλαμβάνει την

πρόσβαση στην ακτή Μακένζι και τμήμα του κυκλικού κόμβου. Το τμήμα αυτό υπολογίζεται ότι θα αποπερατωθεί περί το τέλος Μαΐου 201, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες για την κατασκευή του θαλάσσιου πεζόδρομου των φάσεων 1 και 2 στην περιοχή του Κάστρου».

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες άρχισαν στις 10 Σεπτεμβρίου 2012 και θα ολοκληρωθούν σε 7 φάσεις με ειδικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για μείωση της οχληρίας σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Το συμβόλαιο, σύμφωνα με τον κ. Λουρουτζιάτη «προέβλεπε αρχικά ολοκλήρωση στις 10 Μαρτίου του 2014, ωστόσο, λόγω της απεργίας στην οικοδομική βιομηχανία, η αποπεράτωση έχει παραταθεί κατά ένα μήνα και υπολογίζεται ότι θα γίνει στις 6 Απριλίου 2014. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει ανακατασκευή και βελτίωση της παραλιακής λεωφόρου Πιαλέ Πασά που συνδέει την περιοχή των Φοινικούδων και του Κάστρου με την τουριστική περιοχή Μακένζι και τη λεωφόρο Αρτέμιδος που οδηγεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας».

-

Keywords
Τυχαία Θέματα