Ολοκληρώθηκαν τα συλλαλητήρια της Αθήνας με μαζική συμμετοχή των διαδηλωτών

17:43 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Μαζικά συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, για την σημερινή γενική απεργία, ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας που προωθούν ελληνική κυβέρνηση και τρόικα,

στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωση τους η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Πεδίο του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων, σημειώνουν ότι «όλοι οι κλάδοι και όλες οι κατηγορίες εργαζομένων συμμετείχαν σχεδόν καθολικά στο κάλεσμα των συνδικάτων και έστειλαν ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας και αντίδρασης στις εξοντωτικές, καταστροφικές και αδιέξοδες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας και σε όλη την ΕΕ».

Η ΓΣΕΕ αναφέρει ότι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, βιοτέχνες, έμποροι, με μια φωνή απαίτησαν από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και από τους ευρωπαίους ηγέτες που συνεδριάζουν σήμερα στις Βρυξέλλες «να ακούσουν την οργή της κοινωνίας και να αλλάξουν ριζικά και άμεσα τις πολιτικές λιτότητας, περικοπών, ανεργίας και ύφεσης που αντί να λύνουν διευρύνουν την κρίση και τα αδιέξοδα, διαλύουν την κοινωνική συνοχή και την ίδια την ύπαρξη του ευρώ και της ΕΕ».

Στην απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν πολλές ευρωπαϊκές συνομοσπονδίες εργαζομένων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των συνδικάτων η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική, καθώς στα ναυπηγεία, τις μεταφορές, τα πλοία, τα λιμάνια και τα διυλιστήρια έφτασε το 100%, στους μεταλλεργάτες, την οικοδομή, το εμπόριο το 90%, στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ το ποσοστό συμμετοχής άγγιξε το 80%.

Η ΓΣΕΕ προειδοποιεί με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, για την ακύρωση των μνημονίων.

Παρών στην πορεία της Αθήνας ήταν ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δήλωση του ανέφερε ότι «το χειρότερο απ΄ όλα όσα συμβαίνουν στον τόπο είναι ότι τη στιγμή που η κοινωνία έχει γονατίσει, η τρικομματική κοινοπραξία, η τρόικα εσωτερικού μας δουλεύει ψιλό γαζί. Παίζουν θέατρο διαφωνίας πάνω σε μέτρα που ήδη έχουν ψηφίσει από τον περασμένο Φλεβάρη. Κάνουν θέατρο διαπραγμάτευσης για να δικαιολογήσουν  ότι έχουν συμφωνήσει σε όλα με την τρόικα, κυρίως στο πακέτο των 13,5 δις που θα τσακίσει την οικονομία και την κοινωνία».

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας «οι ίδιοι άνθρωποι, που κρατάνε στα συρτάρια τους τις λίστες των φοροφυγάδων μεγαλοκαταθετών, έχουν το θράσος να φέρουν εκ νέου μέτρα που θα  γονατίσουν το λαό και την κοινωνία» και κατέληξε λέγοντας ότι «ο ελληνικός λαός δεν θα συγχωρέσει ούτε την κοροϊδία, ούτε το ψέμα, ούτε την απάτη που γίνεται τούτες τις μέρες εις βάρος του. Θα πάρει τα πράγματα στα χέρια του και θα δημιουργήσει ελπίδα».

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος επίσης παρευρέθηκε στην συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ανέφερε ότι «η κυβέρνηση νομίζει αυτή τη στιγμή πως ο ελληνικός λαός πείθεται ότι υπάρχει ένα θρίλερ και δήθεν διεκδικεί τα δικαιώματα των εργαζομένων που παραχώρησε πριν από τις εκλογές, λέγοντας ψέματα στον ελληνικό λαό», προσθέτον

Keywords
Τυχαία Θέματα