Σε αγώνα για διάσωση της οικονομίας καλεί όλους η ΕΠΟΠΑΗ

17:22 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε αγώνα καλεί όλους η Ελεύθερη Παγκύπρια Οργάνωση Προσωπικού της Αρχής Ηλεκτρισμού (ΕΠΟΠΑΗ) ώστε οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να περιοριστούν οι αλόγιστες δαπάνες και να μην παραδοθεί ο εθνικός πλούτος στα ξένα κεφάλαια.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΠΟΠΑΗ εκφράζει τη θέση ότι δεν διερχόμαστε «μια παροδική κρίση και ούτε τα αίτια είναι οι προνομιούχοι ή οι μη εργαζόμενοι, όπως παραπλανητικά δηλώνουν Εργοδοτικοί Σύνδεσμοι και «ειδήμονες» οικονομολόγοι, συνεπικουρούμενοι από ενόχως σιωπούντες

ή δημαγωγούντες παράγοντες».

Διερχόμαστε, προστίθεται, «μια τραγική κατάσταση που θα οδηγήσει στην απόγνωση όλο τον πληθυσμό και οι αίτιοι θα μας δίδουν συνταγές για σωτηρία».

Σύμφωνα με την οργάνωση, «όπως συμπεραίνεται σκοπίμως έχει αφεθεί να περάσει ο χρόνος από τον Υπουργό Οικονομικών και από την Τρόικα, χωρίς να δίδουν ακριβή πληροφόρηση, ούτως ώστε όλοι να βρεθούν προ τετελεσμένων, να εμπεδώσουν και να μάθουν όλοι το καινούργιο φρούτο «στάση πληρωμών» και κάτω από αυτό το άγχος να επιβάλουν τα μέτρα τους που θα μας οδηγήσουν σε ένα φαύλο κύκλο με κύριο χαρακτηριστικό τη φτώχεια και τον εξευτελισμό της προσωπικότητας του ατόμου».

Με αυτά τα δεδομένα, συμπληρώνεται, «πρέπει όλοι να αγωνιστούμε ούτως ώστε οι τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους και το κράτος να αποξενωθεί από την κρατικοποιημένη Τράπεζα». Παράλληλα, αναφέρεται, «να περιοριστούν οι αλόγιστες δαπάνες και όλοι μαζί και όχι μόνο οι εργαζόμενοι σε βάθος χρόνου να διορθώσουμε τα δημοσιονομικά μας». Δεν πρέπει, σύμφωνα με την ΕΠΟΠΑΗ, «να υποταχθούμε στους σκληρούς όρους καμιάς Τρόικας, να μην παραδοθεί η εξουσία του κράτους, η οικονομία και ο εθνικός μας πλούτος στα ξένα κεφάλαια, εξέλιξη που θα επιβαρύνει και το εθνικό μας θέμα».

Παράλληλα, εκφράζει τη θέση ότι αν επιβληθούν τα μέτρα που επιθυμεί η Τρόικα τότε θα επηρεαστούν «καίρια και άμεσα», οι νέοι, οι γονείς, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις  και οι εργαζόμενοι.

Προκύπτει, αναφέρεται, «βασανιστικά το ερώτημα κατά πόσο ο μέσος πολίτης, ο συνταξιούχος και ο άνεργος θα μπορέσει να επιβιώσει και να αντιμετωπίσει την καθημερινότητα του όσον αφορά τις τιμές των καυσίμων, του ρεύματος, το κόστος υγείας και παιδείας, τιμές φαρμάκων και το κόστος της καθημερινής του διακίνησης χωρίς δημόσιες συγκοινωνίες και άλλες διευκολύνσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα