Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περισυλλογής τεμαχίων πυρομαχικού στη Δένεια

18:17 16/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Χωρίς να δημιουργηθεί κανένα απολύτως πρόβλημα ολοκληρώθηκε το απόγευμα η περισυλλογή των τεμαχίων του πυρομαχικού που εντοπίστηκε σε ακατοίκητο σπίτι στη Δένεια.

Όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, σε δωμάτιο ακατοίκητης οικίας και σε βάθος περίπου ενός μέτρου και τριάντα εκατοστών, εντοπίστηκαν μεταλλικά τεμάχια, τα οποία αποτελούν μέρος στρατιωτικού πυρομαχικού, το οποίο βρισκόταν σε οξειδωμένη, προφανώς, όπως είπε, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι οι έρευνες, οι οποίες άρχισαν το πρωί,

διενεργήθηκαν από μέλη του Κλάδου Πυροτεχνουργών του Αρχηγείου Αστυνομίας, του Γραφείου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Αστυνομίας και άλλων μελών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λευκωσίας. Τα τεμάχια, πρόσθεσε, παρελήφθησαν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης λήφθηκαν όλα τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα. Οι έρευνες άρχισαν το πρωί και ολοκληρώθηκε το απόγευμα χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι δεν υπήρχε ο οποιοσδήποτε κίνδυνος με βάση τις εξετάσεις που είχαν γίνει από τους πυροτεχνουργούς. Πρόκειται, κατέληξε, για μεταλλικά τεμάχια τα οποία αποτελούν μέρος στρατιωτικού υλικού σε οξειδωμένη κατάσταση.

Keywords
Τυχαία Θέματα