Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Διεθνές Ροταριανό Συνέδριο στη Λεμεσό

10:46 8/4/2013 - Πηγή: OnlyCY

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το τετραήμερο 77ο Συνέδριο της Περιφέρειας 2450 του Διεθνούς Ρόταρυ, που φιλοξενείται κάθε επτά χρόνια στην Κύπρο από το κυπριακό Ρόταρυ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, είχε ως θέμα «Ένα υγιές περιβάλλον σε μια ειρηνική κοινωνία» και σε αυτό συμμετείχαν 950 περίπου σύνεδροι, από τις δέκα χώρες μέλη της ροταριανής περιφέρειας 2450,

(Αίγυπτος, Αρμενία, Γεωργία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιορδανία, Κύπρος, Λίβανος, Μπαχρέιν, Παλαιστίνη, Σουδάν), ενώ παρέστησαν επίσης, ροταριανοί αξιωματούχοι από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, την Ελλάδα, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ουγάνδα.

Στην καταληκτική ομιλία του, ο επίσημος εκπρόσωπος του Ιάπωνα Προέδρου του Διεθνούς Ρόταρυ Sakuji Tanaka, Αργεντινός πρώην Πρόεδρος του Διεθνούς Ρόταρυ Luis Vicente Giay, είπε ότι έχει παραστεί σε 500 περίπου περιφερειακά ροταριανά συνέδρια και αυτό της Λεμεσού ήταν «από τα καλύτερα».

Επίσης εξήρε το έργο του Κύπριου Κυβερνήτη της περιφέρειας 2450 Κεβόρκ Μαχτεσιάν, ενώ συνεχάρη την πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Χριστίνα Κοβότσου-Πατρόκλου και τα μέλη της επιτροπής για την άρτια προετοιμασία και διεξαγωγή του συνεδρίου.

Οι σύνεδροι ροταριανοί υιοθέτησαν σειρά αποφάσεων για την παραπέρα πορεία και λειτουργία του Ρόταρυ στις δύο νέες ροταριανές περιφέρειες που εγκαθιδρύονται την 1η Ιουλίου στη θέση της περιφέρειας 2450, κατόπιν απόφασης του Διεθνούς Ρόταρυ, καθώς επίσης για τη στενή συνεργασία των δύο νέων περιφερειών. Αποφάσισαν, επίσης, να στηρίξουν με συγκεκριμένες δράσεις τη νεολαία και τους ομίλους Ρόταρακτ, στους οποίους εντάσσονται τα ηλικίας έως 30 ετών μελλοντικά στελέχη του Ρόταρυ.

Κατά το κλείσιμο του συνεδρίου, ο Κυβερνήτης Μαχτεσιάν απένειμε τα καθιερωμένα ετήσια βραβεία της περιφέρειας 2450 στους ομίλους που διακρίθηκαν για την ανθρωπιστική δράση και τη λειτουργία τους. Αποχαιρετώντας τους ξένους συνέδρους, εξήρε τη συμβολή των συνεργατών του στην επιτυχία του συνεδρίου και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους.

Ο Γραμματέας της περιφέρειας, Θέμης Θεμιστοκλέους, εξέφρασε εκ μέρους των 19 ροταριανών ομίλων της Κύπρου, θερμές ευχαριστίες για την αλληλεγγύη των ξένων ροταριανών προς τη δοκιμαζόμενη Κύπρο, η οποία εκδηλώθηκε με τη μαζική συμμετοχή τους στο συνέδριο στη Λεμεσό.

Keywords
Τυχαία Θέματα