Ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο για την τραγωδία στο Μαρί

18:36 10/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να καταχωρηθούν κατηγορητήρια στο δικαστήριο όσον αφορά την τραγωδία της 11ης Ιουλίου 2011 στο Μαρί, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Πέτρος Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του ύστερα από πολύωρη σύσκεψη – συνέχεια της χθεσινής – στη Γενική Εισαγγελία για το θέμα, ο κ. Κληρίδης είπε πως λήφθηκαν αποφάσεις, ”οι οποίες θα ανακοινωθούν την ώρα που θα πρέπει”.

Να αναμένετε, σημείωσε, ότι την ερχόμενη εβδομάδα είναι πιθανόν να καταχωρηθούν κατηγορητήρια στο δικαστήριο.

Κληθείς να σχολιάσει αν θα ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα,

ο Γενικός Εισαγγελέας τόνισε πως ”δεν θα μας υπαγορεύσει κανένας, μα κανένας, ούτε απάνω ούτε κάτω ποιοι διώκονται και ποιες είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων για να λήξει αυτό το θέμα”.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ο κ. Κληρίδης είπε πως ”δεν πρόκειται να σας πω ούτε για πόσα άτομα ούτε για ποια άτομα”.

Αυτά τα πράγματα, υπέδειξε, δεν δημοσιοποιούνται, οι πρώτοι που δικαιούνται να το ξέρουν είναι αυτοί που πιθανόν να κατηγορηθούν.

Θα ενημερωθούν τα πρόσωπα εκείνα και στη συνέχεια, ανέφερε, θα καταχωρηθούν κατηγορητήρια.

Ερωτηθείς αν τα άτομα αυτά θα απαντήσουν στις κατηγορίες και στην Αστυνομία ή θα κατηγορηθούν απευθείας στο δικαστήριο, διευκρίνισε ότι ”θα δοθεί η ευκαιρία να απαντήσουν και στην Αστυνομία”.

Σε ερώτηση για τον αριθμό των ποινικών διώξεων, ο κ. Κληρίδης είπε πως δεν είναι σωστό κανείς να πληροφορηθεί ούτε για το ποια πρόσωπα είναι ούτε για το ποιος είναι αριθμός, για να μην βγαίνουν αυθαίρετα συμπεράσματα.

”Κατά καιρούς έχουν δημοσιοποιηθεί πολλοί αριθμοί ξεκινώντας από τον αριθμό που εισηγείτο η Αστυνομία – άλλα οι δημοσιογράφοι αφαιρούσαν άλλα προσέθεταν – δεν έχει καμία σημασία το τι έγραφαν οι εφημερίδες, σημασία έχει τι αποφασίστηκε”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν λήφθηκε υπόψη το πόρισμα της Αστυνομίας και το πόρισμα Πολυβίου, είπε πως ”έχει ληφθεί σίγουρα το πόρισμα της Αστυνομίας, οι καταθέσεις, το μαρτυρικό υλικό της Αστυνομίας όπως και το μαρτυρικό υλικό που λήφθηκε από τον κ. Πολυβίου”.

”Όχι τα συμπεράσματα της Αστυνομίας ή τα συμπεράσματα του κ. Πολυβίου, από το μαρτυρικό υλικό το οποίο είχαμε, αξιολογήθηκε και καταλήξαμε”, διευκρίνισε.

Οσον αφορά την ικανοποίηση του δημόσιου αισθήματος, ο Γενικός Εισαγγελέας είπε πως εκείνο το οποίο έχει σημασία είναι να αποφασίζεις με βάση τη μαρτυρία και με βάση το νόμο.

”Αν από τη μαρτυρία και το νόμο ικανοποιείται το δημόσιο συναίσθημα τόσο το καλύτερο. Δεν αποφασίζονται οι διώξεις ούτε αποφασίζουν τα δικαστήρια με βάση το τι αισθάνεται ο καθένας. Δεν είναι έτσι που απονέμεται η δικαιοσύνη. Ούτε πρόκειται ποτέ να ακούσω τι θέλει ο καθένας που φωνάζει στους δρόμους. Η απόφαση για ποινική δίωξη είναι ένα πολύ σοβαρό στάδιο και η διαδικασία που ακολουθείται στο δικαστήριο είναι πολύ σοβαρό στάδιο και η απόφαση του δικαστηρίου είναι ακόμη πιο σοβαρό στάδιο”, δήλωσε.

Ολα αυτά τα πράγματα, επεσήμανε, αποφασίζονται με βάση το ν

Keywords
Τυχαία Θέματα