Ομήρου : Κανένας λόγος ύπαρξης της Ad hoc επιτροπής για το Μαρί

15:06 27/10/2011 - Πηγή: OnlyCY

 Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υφίσταται πλέον η Ad hoc Κοινοβουλευτική  Επιτροπή για την παρακολούθηση της πορείας των ερευνών για τα τραγικά  γεγονότα της 11ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των  Αντιπροσώπων και Προεδρεύων της Δημοκρατίας Γιαννάκης Ομήρου.

Ο κ. Ομήρου, μιλώντας ύστερα από συνεδρία της Ad

hoc Επιτροπής, που    παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς τις έρευνες για το τραγικό συμβάν της 11ης  Ιουλίου, είπε ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας προέβη σε μια λεπτομερή ενημέρωση για  την πορεία που θα ακολουθηθεί μέχρι και την καταχώρηση των κατηγορητηρίων για  τις ποινικές διώξεις ενώπιον των δικαστηρίων».

Μετά από αυτή την ενημέρωση, συνέχισε, «η Ad hoc Επιτροπή έχει επιτελέσει την αποστολή της και ως εκ τούτου πλέον η πορεία που θα ακολουθηθεί δεν είναι αναγκαίο να βρίσκεται υπό την παρακολούθηση της».

«Συνεπώς, δεν θα έχει λόγο ύπαρξης η Ad hoc Επιτροπή. Από τη στιγμή που αναλαμβάνουν τα δικαστήρια ουδείς άλλος – όπως είναι καλά γνωστό στο πολιτειακό μας σύστημα – μπορεί είτε να επεμβαίνει ή να παρεμβαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο», πρόσθεσε.

Ο κ. Ομήρου σημείωσε πως η δικαστική εξουσία είναι πλήρως διακεκριμένη εξουσία και συνεπώς ουδεμία παρέμβαση είναι νοητή στο έργο της δικαιοσύνης.

«Παρατηρητής είναι ολόκληρος ο λαός επί δικαστηρίων διαδικασιών. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει πλέον η Ad hoc Επιτροπή», ανέφερε.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας χωρίς να δεσμεύεται από χρονοδιαγράμματα εξέφρασε την ελπίδα ότι εντός του υπολειπομένου χρόνου για να ολοκληρωθεί το 2011, θα είναι έτοιμος για την καταχώρηση των κατηγορητηρίων στο δικαστήριο».

Ερωτηθείς πώς θα χειριστεί η Βουλή το θέμα σύγκρουσης της Υπουργού Εμπορίου με τον Διευθυντή Ενέργειας Σόλωνα Κασίνη, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι υπάρχουν οι απόψεις των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

«Αυτές συζητούνται είτε υπό τη μορφή προτάσεων νόμου, είτε υπό τη μορφή εγγραφής θέματος προς συζήτησης γενικά για το θέμα της ενέργειας και του φυσικού αερίου, συνεπώς εγώ δεν έχω να δηλώσω πέραν τούτου, ότι η Βουλή συντεταγμένα στις Επιτροπές και πιθανώς στην Ολομέλεια να ασχοληθεί με το θέμα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν υπάρχει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Εθνικού Μηχανισμού διαχείρισης θεμάτων ενέργειας, ο κ. Ομήρου είπε πως «αυτά είναι θέματα τα οποία ενδεχομένως να προκύψουν μέσα από αποφάσεις που θα πάρει η Βουλή, δηλαδή μέσα από αποφάσεις που θα σχετίζονται με υιοθέτηση προτάσεων νόμου ή και νομοσχεδίων που καταθέτει η Κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση Περδίκη-Δαμιανού σχετικά με τον Κανονισμό της Βουλής, είπε πως δεν τίθεται θέμα ανάγκης τροποποίησης του κανονισμού εξ αυτού του γεγονότος.

«Ο κανονισμός της Βουλής καλύπτει πλήρως τα θέματα που αφορούν στις συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών Επιτροπών και στον τρόπο που πρέπει να συμπεριφέρονται ο Πρόεδρος, τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών και οποιοιδήποτε βουλευτές παρευρίσκονται. Κάθε Επιτροπή έχει τη δική της αυτοτέλεια κ

Keywords
Τυχαία Θέματα