Ομήρου: Δεν υπάρχει νέα συνάντηση του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς

16:34 18/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Δεν έχει καθοριστεί νέο ραντεβού των ηγετών των πολιτικών κομμάτων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, αναφερόμενος στις διαβουλεύσεις ενόψει της διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης με την Τρόικα.

«Η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν ότι θα υπάρξει η συνάντηση των οικονομικών επιτελείων με τους αρμόδιους Υπουργούς και με τους τεχνοκράτες του Υπουργείου Οικονομικών και στη συνέχεια η Κυβέρνηση θα

προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Ομήρου.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρξει νέα συνάντηση του Προέδρου με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Ομήρου είπε ότι «έχουν κατατεθεί οι προτάσεις από τα πολιτικά κόμματα προς τους Υπουργούς» και ότι η Κυβέρνηση γνωρίζει τα σημεία όπου υπάρχουν συγκλίσεις και αποκλίσεις.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι την τελική ευθύνη για την διαπραγμάτευση την φέρει η Κυβέρνηση, συμπλήρωσε όμως ότι θα πρέπει να συνυπολογίσει την τοποθέτηση των πολιτικών κομμάτων, δεδομένου του πολιτειακού συστήματος της Κύπρου.

Πρέπει να υπάρξει μια όσο το δυνατόν πιο πλατιά διαβούλευση με τα κόμματα για να επιτευχθούν οι μέγιστες δυνατές συγκλίσεις, ανέφερε ο κ. Ομήρου.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν η νομοθετική εξουσία είναι έτοιμη για θυσίες ενόψει των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, σε σχέση και με την πρόταση για κατάργηση του αφορολόγητου για βουλευτές και κρατικούς αξιωματούχους, ο κ. Ομήρου είπε ότι «η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει συνεισφέρει αναλογικά το μεγαλύτερο ποσοστό από οποιαδήποτε άλλη τάξη εργαζομένων».

Ανέφερε τέλος ότι είναι προς τιμήν της Βουλής η συναινετική προσέγγιση για την κατάργηση του αφορολόγητου αυτοκινήτου και την κατάργηση της διακεκριμένης θέσης στα αεροπορικά ταξίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα