Ομήρου: Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για διασφάλιση των συμφερόντων της κυπριακής οικονομίας

23:02 26/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για διασφάλιση των συμφερόντων του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εθνική μας κυριαρχία, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, μετά τη σύσκεψη την Τρίτη το απόγευμα στο Προεδρικό για την οικονομία, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι “κατόπιν εορτής συνέρχεται αυτή η σύσκεψη”

και πρόσθεσε ότι “εδώ και αρκετές εβδομάδες ζητάμε να πραγματοποιηθεί αυτή η σύσκεψη για να τύχουμε ενημέρωσης για την πραγματική κατάσταση στην οικονομία και για τις προθέσεις που υπήρχαν ή δεν υπήρχαν για προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης και σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες για διακρατικό δανεισμό”.

“Δυστυχώς, επελέγη ενημέρωση μετά την κατάθεση της αίτησης για στήριξη ολόκληρης της κυπριακής οικονομίας και όχι μόνο των τραπεζών, από τον Μηχανισμό Στήριξης”, πρόσθεσε.

“Είναι μια δύσκολη ώρα για την κυπριακή οικονομία”, είπε, προσθέτοντας ότι “με αίσθημα ευθύνης ως οφείλουμε θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για διασφάλιση των συμφερόντων του κυπριακού λαού και της κυπριακής οικονομίας χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η εθνική μας κυριαρχία με ό,τι αυτό σημαίνει και εθνική κυριαρχία με την πολιτική της διάσταση αλλά και οικονομική”.

Ο κ. Ομήρου είπε ότι έχουν ενημερωθεί για μια σειρά μέτρων τα οποία προτίθεται η Κυβέρνηση να αποστείλει στη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα οποία “κινούνται μέσα στο πλαίσιο των συστάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και όχι μόνο”, προσθέτοντας ότι “θα τα μελετήσουμε με μεγάλη προσοχή γιατί έχουμε την έντονη άποψη ότι τα μέτρα δεν πρέπει να είναι μέτρα φορομπηχτικής πολιτικής που καθηλώνουν την ανάπτυξη και οδηγούν στην ύφεση και στη στασιμότητα”.

“Θα πρέπει να υπάρχει μια πολιτική για την ανάπτυξη που δεν υπάρχει μέχρι τώρα γιατί οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μηδενικοί και θα πρέπει να υπάρξει μια συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργεί ελπίδες, προσδοκίες και βεβαιότητα ότι η οικονομία θα βγει από αυτό τον φαύλο κύκλο που οδηγήθηκε ως αποτέλεσμα, όχι μόνο της έκθεσης των τραπεζών στα ελληνικά ομόλογα αλλά και γιατί δεν υπήρξαν έγκαιρα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους ενημέρωσε γιατί η σύσκεψη δεν έγινε από προηγουμένως, ο κ. Ομήρου είπε ότι τους ανέφερε ότι δεν είχε τίποτε να τους ενημερώσει και πρόσθεσε ότι “υπήρχαν οι επτά συστάσεις, προτροπές της Κομισιόν οι οποίες έχουν υιοθετηθεί εδώ και ένα μήνα και ο Υπουργός ήταν έτοιμος να καταθέσει μέτρα και παρεμποδίστηκε ουσιαστικά να καταθέσει αυτά τα μέτρα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα