Ομήρου: Η Βουλή των Ελλήνων να καταθέσει τα πρακτικά για το φάκελο της Κύπρου

22:36 15/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν παραγράφει τα εγκλήματα κατά του Κυπριακού λαού που οδήγησαν στην εθνική προδοσία του 1974, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, ο οποίος κάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων να καταθέσει τα έγγραφα της εξεταστικής επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου.

Σε

εκτός κειμένου αναφορές, σε ομιλία του στην σε εκδήλωση για τις μέρες μνήμης και τιμής της Αντίστασης στο πραξικόπημα, που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών στη Λεμεσό, ο Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε τη Βουλή των Ελλήνων “επίσημα και αδελφικά, να καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, όλα τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για το φάκελο της Κύπρου, για να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αποτίμηση των πραγματικών γεγονότων που οδήγησαν στην εθνική προδοσία του 1974″.

Ο κ.Ομήρου είπε ακόμη πως η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν παραγράφει κανένα έγκλημα, ούτε αποδέχεται την άποψη της παραγραφής, είτε νομικά, είτε εθνικά.

“Θα επιμείνουμε μέχρι τέλους”, είπε και υπέδειξε πως η Βουλή έπραξε ως ένα βαθμό το καθήκον της, με τη διαμόρφωση ενός πορίσματος, μετά από συστηματική έρευνα, για το φάκελο της Κύπρου.

Εξάλλου σε χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Δημοκρατικών Αντιστασιακών Ηλίας Κυριακίδης, ανέφερε πως, 39 χρόνια μετά το πραξικόπημα και την εισβολή, “δεν μπορούμε να ξεχάσουμε, δεν μπορούμε να πλαστογραφήσουμε την ιστορία, δεν μπορούμε να παραγραφούν τα εγκλήματα, δεν ησυχάζουμε”, τονίζοντας ότι μόνο με αγώνες και αντίσταση θα δικαιώσουμε τον αδικημένο και πολυβασανισμένο λαός μας.

“Η προδοσία της ΕΟΚΑ Β` και του Γρίβα, που άνοιξαν το δρόμο για την εισβολή του Αττίλα και την κατοχή, είναι αδύνατο να ξεχαστεί. Είμαστε εδώ για να διατρανώσουμε τη θέληση μας στον αγώνα για τη Δημοκρατία, είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε το φασισμό, το σοβινισμό και τη μισαλλοδοξία και για να μην επιτρέψουμε να επικρατήσουν πάλι”, συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα