ΟΣΕΟΚ προς συντεχνίες: Ακυρώστε τα απεργιακά μέτρα

13:16 18/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Σε άμεση ακύρωση των απεργιακών μέτρων που εξήγγειλαν και σε διάλογο καλεί τις συντεχνίες των εργαζομένων των μελών της η Ομοσπονδία Συνδέσμων Εργολάβων Οικοδομών Κύπρου (ΟΣΕΟΚ), σημειώνοντας ότι η έκκληση που έγινε για αποφυγή ενσωμάτωσης οποιασδήποτε αύξησης ή ΑΤΑ στους μισθούς Δεκεμβρίου ήταν μέτρο που επιβαλλόταν για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Σε γραπτή ανακοίνωσή

της, η ΟΣΕΟΚ δια του Γενικού Διευθυντή της Νίκου Κελεπέσιη απαντά ‘σε διάφορα δημοσιεύματα’ – όπως αναφέρει – διευκρινίζοντας ότι η θέση της «σε σχέση με την παγοποίηση της ΑΤΑ και των μισθολογικών αυξήσεων της 1ης Ιανουαρίου 2012 είναι σύμφωνη με την πρόταση της ΟΕΒ, όπως έχει κατατεθεί στη συνάντηση της 16/01/2012, της ηγεσίας της με τις ηγεσίες της ΣΕΚ και της ΠΕΟ».

«Το κάλεσμα στους Συνδέσμους μας ώστε τα μέλη τους να αποφύγουν την ενσωμάτωση στους μισθούς της 31/12/2011 οποιασδήποτε αύξησης, περιλαμβανομένης και της νέας ΑΤΑ, επιβαλλόταν ως πρώτο μέτρο υποβοήθησης των εργοληπτικών επιχειρήσεων, οι οποίες συνεπεία της ανεπαρκούς ζήτησης στον κατασκευαστικό τομέα και της έλλειψης ρευστότητας αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας», προστίθεται.

Πρόθεση της Ομοσπονδίας «δεν είναι η κατάργηση της ΑΤΑ και των συλλογικών συμβάσεων όπως κάποιοι προσπαθούν να διαμηνύσουν», αναφέρεται. Εξάλλου, συνεχίζει, «αν αυτός ήταν ο στόχος μας θα ήταν η καταλληλότερη στιγμή να καταγγείλουμε τη σύμβαση, η οποία από τις 31/12/2010 έχει λήξει και όχι να συνεχίσουμε το 2011 να καταβάλουμε ΑΤΑ και ωφελήματα στους εργαζόμενούς μας».

Θεωρούμε, προστίθεται, «ακατανόητη και εντελώς αδικαιολόγητη την εξαγγελία απεργιακών μέτρων σε βάρος των εργοληπτών και καλούμε τις Συντεχνίες των εργαζομένων να προβούν σε άμεση ακύρωσή τους».

Εκφράζεται η άποψη ότι «η εργατική αναταραχή στον τομέα θα προσθέσει ακόμη περισσότερα προβλήματα με ευρύτερες επιπτώσεις στο σύνολο της οικονομίας, κάτι που η ΟΣΕΟΚ ουδόλως επιθυμεί».

Τέλος, η ΟΣΕΟΚ καλεί «τις συντεχνίες των εργαζομένων να εντατικοποιήσουμε το μεταξύ μας διάλογο, με στόχο την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης».

Keywords
Τυχαία Θέματα