Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών: Να καταργηθεί ο Ραδιομαραθώνιος

10:38 23/10/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Παγκύπρια Οργάνωσης Τυφλών αποστέλλει το μήνυμα για πλήρη κατάργηση του Ραδιομαραθωνίου, με την ευκαιρία εκδήλωσης, που διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στο Φιλανθρωπικό Ραδιομαραθώνιο στη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’ (φώτα Αστυνομικού Σταθμού Λυκαβηττού), σήμερα Τρίτη, 23 Οκτωβρίου, 2012 και ώρα 17:00.

Εδώ και 23 χρόνια το φιλανθρωπικό προϊόν με το όνομα ΡΑΔΙΟΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ έχει εισβάλλει σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα και κάθε χώρο εργασίας, ζητώντας σας να αποδείξετε την «κοινωνική ευαισθησία» σας μέσω οικονομικής συνεισφοράς υπέρ των «παιδιών με ειδικές ανάγκες».

Με τεράστιες διαφημιστικές καταχωρήσεις και οργιώδη προπαγάνδα στα ΜΜΕ, τόσο η διοργανώτρια Λαϊκή Τράπεζα όσο και οι εκπρόσωποι της Πολιτείας που συμμετέχουν στις διαδικασίες υλοποίησης του Ραδιομαραθωνίου, προσπαθούν να σας πείσουν ότι η κατάθεση του οβολού σας αποτελεί φιλανθρωπικό χρέος. Κάθε χρόνο σας βομβαρδίζουν με μηνύματα ψεύτικου ενθουσιασμού για το ποσό που συνολικά μαζεύουν, τιμαριθμοποιώντας με φτηνό και αγοραίο τρόπο τις βαθιές έννοιες της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης. Στις τεράστιες διαφημιστικές καταχωρήσεις και την οργιώδη προπαγάνδα τους με στόχο τον οβολό σας, παραλείπουν να σας ενημερώσουν ότι σε όλο τον προηγμένο κόσμο προϊόντα όπως ο «Ραδιομαραθώνιος» έχουν εδώ και τέσσερεις και πλέον δεκαετίες καταργηθεί, διότι η φιλοσοφία τους βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη θεμελιώδη αρχή της ισοτιμίας δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, όπως αυτή κατοχυρώνεται σε όλες τις Διεθνείς Συμβάσεις και νομοθεσίες. Παραλείπουν, επίσης, να σας ενημερώσουν ότι η χώρα μας έχει υπογράψει τις συγκεκριμένες Συμβάσεις και νομοθεσίες που μέσω του Ραδιομαραθώνιου βάναυσα παραβιάζονται. Συνεπώς: Το προϊόν «Ραδιομαραθώνιος» δεν προσβάλλει μόνο τα άτομα με αναπηρία ως ισότιμα υποκείμενα κοινωνικών δικαιωμάτων διότι εμπορευματοποιεί την αναπηρία και «επενδύει» σε λογικές κοινωνικού οίκτου και ελέους, αλλά κατά μείζονα λόγο την Κύπρο ως σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και την Κυπριακή κοινωνία στο σύνολό της.

Αντί της ψευδεπίγραφης κοινωνικής ευαισθησίας που εκβιαστικά επικαλείται η διοργανώτρια Τράπεζα και οι Πολιτειακοί συνοδοιπόροι της χρησιμοποιώντας το σύνθημα «μόνο η αγάπη μπορεί», σας καλούμε να αναλογιστείτε την κοινωνική ευθύνη σας να υπάρξει το ταχύτερο ημερομηνία λήξης σε ένα προϊόν που έχει κριθεί ως «παρωχημένο και ακατάλληλο» σε όλες τις προηγμένες χώρες του πλανήτη και εξακολουθεί στη χώρα μας να «πωλείται» ως … αποκλειστικό και μοναδικό! Αναλογιστείτε ότι ο ενδεικτικός κατάλογος προδιαγραφών του συγκεκριμένου προϊόντος που παραθέτουμε στη συνέχεια είναι κατάλογος ξεπερασμένων και απαγορευμένων προδιαγραφών σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο:

*Επίσημη συμμετοχή της πολιτείας στις διαδικασίες διοργάνωσης, υλοποίησης και συντήρησης ενός Ραδιομαραθωνίου συλλογής χρημάτων υπό την επιμέλεια ενός κερδοσκοπικού Τραπεζικού οργανισμού.

*Πλήρης αποκλεισμός των οργανώσεων εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία υπέρ των οποίων – υποτίθεται – γίνεται ο Ραδιομαρ

Keywords
Τυχαία Θέματα