Παπαδόπουλος : Δεν εκκρεμούν νομοσχέδια για τη φοροδιαφυγή

14:32 13/6/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος διέψευσε είδηση που όπως ανέφερε μετέδιδε χθες το ΡΙΚ και η οποία υιοθετείται σε σημερινά δημοσιεύματα εντύπων ότι εκκρεμούν ενώπιον της Βουλής 17 νομοσχέδια για πάταξη της φοροδιαφυγής.

«Ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών οφείλω να διαψεύσω αυτό τον ισχυρισμό», είπε προσθέτοντας ότι κανένα

από τα αρχικά νομοσχέδια για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν εκκρεμεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Αφού ανέφερε ότι όλα τα αρχικά νομοσχέδια έχουν ψηφισθεί, είπε πως δεν ψηφίστηκαν τα νομοσχέδια που η εκτελεστική εξουσία ζήτησε να αποσυρθούν.

Ο κ. Παπαδόπουλος ακολούθως παρέπεμψε στα πρακτικά της συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της 9ης Δεκεμβρίου του 2011 στα οποία, όπως είπε, φαίνεται ότι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών ζήτησε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση ιθύνουσας εταιρείας που πωλεί μετοχές θυγατρικής εταιρείας.

«Ως Βουλή τονίζουμε ότι η πάταξη της φοροδιαφυγής είναι πάγιος στόχος της πολιτείας», συνέχισε προσθέτοντας πως «η Βουλή συνεργάστηκε και θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κυβέρνηση όποτε αυτό της ζητηθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου».

«Κάποιοι δεν πρέπει να κρύβονται πίσω από τη μη πάταξη της φοροδιαφυγής, χρησιμοποιώντας επί αυτού επιχειρήματα ως πρόσχημα για να μην προωθούν μέτρα εξυγίανσης της οικονομίας» πρόσθεσε παρατηρώντας πως το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

Κληθείς να σχολιάσει τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για φορολόγηση κατοικιών και αυτοκινήτων που τεκμηριώνουν την ύπαρξη πλούτου στους κατόχους τους, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι οι απόψεις του ΑΚΕΛ είναι σεβαστές, όπως και οι απόψεις του Υπουργού Οικονομικών που δεν επιθυμεί την επιβολή φορολογιών καθώς η επιβολή τους λειτουργεί σε βάρος της ανάπτυξης, και κατάληξε πως θα πρέπει να γίνει σεβαστή και η θέση που το ΔΗΚΟ κατέθεσε στον Υπουργό Οικονομικών για μείωση της φορολογίας των αυτοκινήτων, ως μέτρο ανάπτυξης και αναμένουμε από τον Υπουργό να την εξετάσει όπως ενδέχεται να εξετάσει και την πρόταση του ΑΚΕΛ για αύξηση της φορολογίας των αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα