Παπαγεωργίου: Ο Νεοφύτου φανατικός υπερασπιστής της εποπτείας Ορφανίδη

17:37 4/5/2012 - Πηγή: OnlyCY

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, υπήρξε ”φανατικός υπερασπιστής της εποπτείας Ορφανίδη”, δηλώνει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ – Αριστερά – Νέες Δυνάμεις, Πάμπος Παπαγεωργίου, προσθέτοντας πως ”τώρα, που μετράμε ζημιές δισεκατομμυρίων, προσπαθεί να ανακαλύψει ευθύνες άλλου”, όμως ”απλά δεν πείθει”.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Παπαγεωργίου και απαντώντας στον κ. Νεοφύτου, επισημαίνει πως ”το τραπεζικό μας σύστημα περνά μια δύσκολη περίοδο, λόγω του ότι τραπεζίτες επένδυσαν δισεκατομμύρια στα ελληνικά ομόλογα και η εποπτική Αρχή δεν επενέβη για να ανακόψει αυτό το αυξημένο ρίσκο”.

”Ο ΔΗΣΥ και ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου”, δηλώνει ο κ. Παπαγεωργίου, ”οφείλουν να αντιληφθούν ότι είναι ένα πράγμα να ασκείς αντιπολίτευση στην οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης και είναι άλλο πράγμα να ασκείς πολεμική ενάντια στην οικονομία της χώρας σου”.

”Οταν ο κ Νεοφύτου μιλούσε για κούρεμα των κυπριακών ομολόγων προχθές, δεν είναι την Κυβέρνηση που κριτίκαρε αλλά υπονόμευε την οικονομία μας”, συνεχίζει στη γραπτή του δήλωση ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Οπως αναφέρει ο κ. Παπαγεωργίου, ”ήξερε (ο κ. Νεοφύτου) πως κούρεμα δεν υπήρξε, παρά ταύτα, με καθυστέρηση επτά μηνών, επέλεξε να παρερμηνεύσει απόφαση της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών να ζητήσει επιπρόσθετη εξασφάλιση κεφαλαίων από τις ευρωπαϊκές (και όχι μόνον τις κυπριακές) τράπεζες έναντι των κρατικών ομολόγων που κατέχουν στα χαρτοφυλάκια τους (και όχι μόνον των κυπριακών ομολόγων)”.

”Στο ίδιο μοτίβο, ο κ Νεοφύτου ανακάλυψε, ξαφνικά και μετά πάροδο αρκετών μηνών, αμέλεια του Προέδρου να ζητήσει εξασφάλιση των κυπριακών τραπεζών από τις συνέπειες του κουρέματος των ελληνικών ομολόγων”.

Ο κ. Νεοφύτου, συνεχίζει ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ, ”όφειλε να γνωρίζει ότι, με βάση της απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Κρατών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις 21 Ιουλίου του 2011, είχε ήδη δοθεί η δυνατότητα στα κράτη – μέλη να αποτίνονται στο Ταμείο Χρηματο-Οικονομικής Σταθερότητας (EFSF) για ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών, χωρίς να εντάσσονται σε μνημόνιο μακρο-οικονομικής προσαρμογής”.

”Αποκρύβοντας το γεγονός αυτό, ο κ Νεοφύτου δίνει την αναληθή αλλά και ζημιογόνα εντύπωση πως είχαμε μιαν ευκαιρία και τη χάσαμε”, δηλώνει ο κ. Παπαγεωργίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα