Παραχωρήσεις σε θεσμούς ΕΕ για δημοσιονομικά Ελλάδας ζητά η Γερμανία

09:36 28/1/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Γερμανία ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα να κάνει παραχωρήσεις σε ”ευρωπαϊκούς θεσμούς” όσον αφορά τη δημοσιονομική πολιτική της, ενόψει του δεύτερου στη σειρά εξωτερικού δανεισμού της Ελλάδας (ΕΕ,ΕΚΤ,ΔΝΤ), ανέφερε ”ευρωπαϊκή πηγή”, μιλώντας αποκλειστικά στο Reuters.

”Στο Eurogroup γίνονται διαβουλεύσεις, γίνονται προτάσεις, η μία είναι

γερμανική, πώς να αντιμετωπιστούν εποικοδομητικότερα τα προγράμματα αυτού του νέου δανεισμού, που σημείωσαν αποκλίσεις”, αναφέρει η ίδια πηγή.

Πρόσθεσε ότι κατ’ εφαρμογήν αυτών των προτάσεων, στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που αντιπροσωπεύονται ήδη στην Ελλάδα, ”θα πρέπει να δοθούν εξουσίες λήψης αποφάσεων” αναφορικά με την ελληνική δημοσιονομική πολιτική.

”Αυτές οι αποφάσεις θα πρέπει να υλοποιούνται με ακόμα πιο αυστηρό τρόπο, χάρη και σε εξωτερικές πραγματογνωμοσύνες”, είπε.

Πηγή στο ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών, που ζήτησε να μείνει ανώνυμη, απέκλεισε να τέθηκαν υπ’ όψη της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιες προτάσεις στο επίπεδο του Eurogroup.

Η ”ευρωπαϊκή πηγή” επέμεινε, όμως, ότι ”μία από τις συζητηθείσες ιδέες είναι να τεθούν σαφώς προσδιορισμένες προτεραιότητες μείωσης των ελλειμμάτων, μέσω δεσμευτικών για την ελληνική κυβέρνηση κατευθυντήριων αρχών”.

Πρόσθεσε ότι ”πολλές δημοσιονομικού χαρακτήρα αποφάσεις στην Ελλάδα λαμβάνονται ως σήμερα με τρόπο αποκεντρωμένο”.

”Μας ενδιαφέρει η βιώσιμη σταθεροποίηση στην Ελλάδα. Με αυτό το πλάνο συνεργαζόμαστε, κατ’ αυτήν τη χρονική στιγμή , όλοι στην Ευρώπη”, συνόψισε τέλος η ίδια ”ευρωπαϊκή πηγή”.

Keywords
Τυχαία Θέματα