Παρατείνεται για άλλο ένα χρόνο ο κατάλογος διοριστέων αστυφυλάκων

17:31 6/4/2012 - Πηγή: OnlyCY

Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέτεινε ομόφωνα για άλλο ένα χρόνο τον κατάλογο διοριστέων στην Αστυνομία για όσους έχουν επιτύχει στις εξετάσεις για ειδικούς αστυνομικούς, που παρακάθισαν το 2011 και λήγουν στις 19 Απριλίου.

Επίσης, σύμφωνα με το νόμο, ο κατάλογος των διοριστέων στην Αστυνομική Δύναμη για όσους επιτύχουν στις εξετάσεις της αστυνομίας παρατείνεται συνολικά για δύο χρόνια.

Μετά από την έγκριση τροπολογίας του ΔΗΣΥ την οποία καταψήφισε το ΑΚΕΛ,

ο κατάλογος διοριστέων θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται τόσο για την πλήρωση των κενών θέσεων όσο και για θέσεις που θα κενωθούν σε διάστημα ενός χρόνου από την ημερομηνία καταρτισμού του καταλόγου.

Σημειώνεται ότι τα πρόσωπα που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις της αστυνομίας πέρσι θα προσλαμβανόταν για τη φύλαξη του χώρου κράτησης παράνομων μεταναστών στη Μεννόγια και για αυτό το σκοπό η κυβέρνηση κατάθεσε συμπληρωματικό προϋπολογισμό με το οποίο θα της δοθεί η δυνατότητα πρόσληψης 100 ειδικών αστυνομικών. Υπενθυμίζεται επίσης ότι ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών εκκρεμεί κοινή πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ με την οποία ανατίθεται η φύλαξη του χώρου κράτησης στη Μεννόγιας σε ιδιωτικό γραφεία ασφάλειας.

Από βήμα της βουλής ο εκ των Αντιπροέδρων του ΔΗΣΥ Ιωνάς Νικολάου, ανέφερε ότι η πρόταση νόμου δεν είναι αντισυνταγματική προσθέτοντας ότι σε περίπτωση μη ψήφισης της πρόταση δεν θα υπάρχει κατάλογος διοριστέων .

Υπέδειξε, παράλληλα ότι κάτι παρόμοια έπραξε η Κυβέρνηση για τους δημόσιους υπάλληλους όταν δια νόμου δεν διεξήχθησαν το 2011 κυβερνητικές εξετάσεις.

Επικριτικός παρουσιάστηκε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Αριστος Δαμιανού, ο οποίος σημείωσε ότι εάν η Βουλή ενέκρινε το συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την πρόσληψη 100 ειδικών αστυνομικών δεν θα έληγε ο κατάλογος διοριστέων, προσθέτοντας ότι «την ώρα που κόπτονται κάποιοι για να εργοδοτηθεί κόσμος στη Μεννόγια κατάθεσαν πρόταση νόμου για δοθεί η φύλαξη του χώρου σε ιδιωτικά γραφεία».

Ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος αντέτεινε πως το κράτος δεν έχει την υποχρέωση να εργοδοτήσει άλλους δημόσιους υπάλληλους και διερωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήγγειλε πάγωμα των προσλήψεων.

Υποστήριξε δε ότι το κόστος φύλαξης του χώρου από την αστυνομία θα είναι διπλάσιο σε σχέση εάν ανατεθεί η φύλαξη σε ιδιωτικά γραφεία.

Ανταπαντώντας ο Αριστος Δαμιανού τόνισε ότι καμία εταιρεία ασφάλειας στην Κύπρο δεν πληροί τις προδιαγραφές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα