“Παρατηρητής της γειτονιάς” στο Δήμο Αγ. Αθανασίου

14:57 22/7/2013 - Πηγή: OnlyCY

Σε μια προσπάθεια πρόληψης του εγκλήματος και διάφορων παραβατικών συμπεριφορών, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου προχωρεί στην υιοθέτηση του προγράμματος “Παρατηρητής της γειτονιάς”, μετά από πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Κυριάκος Χατζηττοφής, ανέφερε πως το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να υιοθετήσει

την πρόταση του Υπουργείου, σύμφωνα με την οποία, δημότες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, θα έχουν την ευθύνη να ενημερώνουν άμεσα για οτιδήποτε ύποπτο περιπέσει στην αντίληψη τους.

“Προσκαλούμε τον κάθε δημότη να συμμετέχει σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, ληστειών, κλοπών και άλλων εγκληματικών ενεργειών”, ανέφερε ο κ. Χατζηττοφής, προσθέτοντας ότι η βασική φιλοσοφία του θεσμού αυτού είναι η εγρήγορση και ευαισθητοποίηση των δημοτών για το τι συμβαίνει στη γειτονιά τους και στο Δήμο γενικότερα.
Η ανάγκη για υιοθέτηση του προγράμματος αυτού, συνέχισε, προέκυψε καθώς οι προσπάθειες που έγιναν πριν από λίγα χρόνια για λειτουργία αστυνομικού σταθμού στο Δήμο ή απασχόληση και δεύτερου αστυνομικού της γειτονιάς δεν καρποφόρησαν, αλλά και λόγω του φόρτου εργασίας του αρμόδιου αστυνομικού σταθμού Γερμασόγειας, ο οποίος έχει να καλύψει την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Λεμεσού.

Ο Δήμος Αγ. Αθανασίου θα ενημερώσει τους δημότες για το πρόγραμμα “Παρατηρητής της γειτονιάς”, σε πανδημοτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη, στις 19:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Μεγάρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα